Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προβάλλοντας τα αιτήματα: Καμιά απόλυση συμβασιούχου, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων και συμβασιούχοι από Μαρούσι, Πειραιά, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Νέα Ιωνία, Ωρωπό, οι απολυμένοι συμβασιούχοι από το Βρεφοκομείο Αθήνας κ.ά.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Μ. Τσελέντης, σημειώνοντας ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν «δεν φθάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις, ούτε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας». Τόνισε την αντίθεση του Συνδικάτου στην κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών με εργαζόμενους ελαστικές μορφές εργασίας και πρόβαλε το αίτημα ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα να μετατραπούν οι συμβάσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Μίλησε επίσης ο Β. Βασιλάκος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και μέλος της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων, αναδεικνύοντας την ανάγκη συνέχισης και έντασης του αγώνα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και συμβασιούχων συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου, Κ. Πουλάκη, ο οποίος όμως υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ