Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με... ανατροπές η κατάθεση μάρτυρα

«Τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από τη "Siemens" το 1999 κατέληξαν πράγματι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ», κατέθεσε χτες, στη δίκη για τη σύμβαση «8002» μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του ΟΤΕ ο τότε υπεύθυνος οικονομικών Σπ. Αυγερινός. Ο μάρτυρας διετέλεσε στέλεχος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και την ίδια περίοδο κατείχε και θέση στο ΔΣ του ΟΤΕ ενώ εξελισσόταν η διαδικασία για τη σύμβαση «8002».

Ειδικότερα, ο μάρτυρας σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου Τσουκάτου, που μέχρι πρότινος δεν επιβεβαίωνε το ΠΑΣΟΚ. Ανατρέποντας μάλιστα την αρχική του θέση ότι ουδέποτε παρελήφθησαν από το ΠΑΣΟΚ χρήματα της «Siemens», τόνισε χτες ότι τότε δεν γνώριζε πως τα χρήματα προέρχονταν από την γερμανική εταιρεία. Επεσήμανε επίσης ότι τώρα θεωρεί πως το ποσό αυτό ήταν χορηγία και δεν σχετίζεται με την περίφημη σύμβαση. Κατέθεσε, επίσης, ότι ήταν μπροστά σε παραλαβές χρημάτων. Ανέφερε κατηγορηματικά ότι τα χρήματα τα πήρε ο Τσουκάτος από τον Χριστοφοράκο γιατί ήθελε να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ.

Οταν κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο έδωσε χρήματα η εταιρεία, ο μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά: «Οι εταιρείες θέλουν να διατηρούν καλές σχέσεις με όλο το πολιτικό φάσμα και να υπάρχει η αίσθηση της ηθικής υποχρέωσης. Δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα με τα κόμματα για να μην βρεθούν από τη μεριά του χαμένου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ