Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Τιμώρησαν εργαζόμενους επειδή απήργησαν!

Τη διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, που τιμώρησε εργαζόμενους επειδή απήργησαν στις 12/1, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Το κλαδικό Συνδικάτο σημειώνει ότι η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ «σε συνεργασία με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΕΑΚ που πλειοψηφούν στο επιχειρησιακό Σωματείο (...) προσπαθούν να στείλουν στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ το μήνυμα ότι όποιος αντιδρά στα αντεργατικά μέτρα θα "τιμωρείται"».

Μεταξύ άλλων το Συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

«Εθεσαν σε αργία για μια βδομάδα εργαζόμενους από την εργολαβία συντήρησης ΤΕΧΝΟΣΤΗΛ λέγοντάς τους (στελέχη της ΛΑΡΚΟ και εργολάβος) πως η αργία "είναι τιμωρία γιατί απέργησαν". Σημειώνουμε πως τη μέρα της απεργίας ο αρμόδιος διευθυντής συντήρησης της ΛΑΡΚΟ έπαιρνε παρουσίες για το ποιος εργάζεται και ποιος απεργεί».

Το Συνδικάτο σημειώνει πως για να καλύψουν το κενό τη μέρα της απεργίας αλλά και το διάστημα που σταμάτησαν από τη δουλειά εργαζόμενους που απήργησαν, προσέλαβαν εργαζόμενους με μερική απασχόληση μέσω εργολάβου, «αδιαφορώντας για το γεγονός ότι εργασίες με ανειδίκευτο προσωπικό μπορούν πιο εύκολα να προκαλέσουν εργατικό ατύχημα».

Ακόμα, «σταμάτησαν εργαζόμενο από τον εργολάβο ΜΠΕΛΛΟ επίσης "με εντολή διοίκησης, ως τιμωρία γιατί απήργησε", έτσι του είπε ο εργολάβος. Σημειώνουμε πως οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο εργολάβο ήταν απλήρωτοι για τρεις μήνες και δεν τους είχε δοθεί ούτε το Δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21/1 (δόθηκε μετά από καταγγελία μας και την απεργία των εργαζομένων). Ο εργολάβος δεν τους παρέχει κανένα μέτρο ατομικής προστασίας, τα μηχανήματά του είναι ανασφάλιστα, χωρίς τις απαραίτητες άδειες (...) Η ΛΑΡΚΟ το γνωρίζει, όμως, όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια, απεναντίας μέσω αυτού του εργολάβου κάνει απόπειρες εργολαβοποίησης πάγιων και διαρκών αναγκών του εργοστασίου σε παραγωγικές θέσεις (π.χ. στις 20/1 απασχολήθηκαν δύο εργαζόμενοι μέσω αυτού του εργολάβου, νύχτα στο Π1 επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού, δηλωμένοι όμως ως εργάτες καθαρισμού)».

Το Συνδικάτο αναφέρεται επίσης σε φήμες που διαρρέονται ότι η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ έχει δώσει εντολή «οι απεργοί που ανήκουν στο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ να θεωρηθούν σαν "αδικαιολογήτως απόντες" για τη μέρα της απεργίας και να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της ΛΑΡΚΟ. Σημειώνουμε πως η ΛΑΡΚΟ για τρίτη φορά μέσα στο τελευταίο 6μηνο προσπαθεί να κάνει κάτι τέτοιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία για την απληρωσιά(2019-09-03 00:00:00.0)
Απέργησαν για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στις απολύσεις και τις εργολαβίες(2017-08-30 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι(2017-08-29 00:00:00.0)
Απεργία την Τρίτη στη ΛΑΡΚΟ(2017-08-26 00:00:00.0)
Με καθολική συμμετοχή ολοκληρώθηκε η 48ωρη απεργία(2017-01-12 00:00:00.0)
«Εργαλεία» της εργοδοσίας(2006-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ