Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα διακοπή εργασιών στο πλοίο «Moby Love»

Νέα διακοπή στις εργασίες επισκευής του πλοίου «Moby Love» επέβαλε χτες η Μεικτή Επιτροπή Ελέγχου, μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας για ύπαρξη αμιάντου στο πλοίο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να δώσει εντολή η Εισαγγελία για λήψη νέων δειγμάτων. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας «σφυρίζει αδιάφορα», παρά τον ενδεχόμενο κίνδυνο που απειλεί τη ζωή των εργατών.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο είχε εντοπιστεί σε κάδο αποκομιδής αμιαντούχο υλικό, γεγονός που οδήγησε τη Μεικτή Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι συνδικάτων, να διακόψει τις εργασίες την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο, μία μέρα μετά, κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας έδωσε εντολή συνέχισης των εργασιών, ισχυριζόμενο ότι νέα στοιχεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...

Αμεσα αντέδρασε το Συνδικάτο Μετάλλου, πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων την περασμένη Δευτέρα παρέμβαση στην Εισαγγελία, η οποία με τη σειρά της έδωσε εντολή να ληφθούν νέα δείγματα. Η λήψη των δειγμάτων έγινε χτες από τον «Δημόκριτο», παρουσία της Μεικτής Επιτροπής, και το αποτέλεσμα της ανάλυσης αναμένεται να βγει σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ