Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Συλλόγου Συμβολαιογράφων

Ενάντια στην προκλητική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου στο θέμα των πλειστηριασμών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με συνθήματα «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς» και «Σήμερα σου δίνουν μέρισμα, αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα», συνδικαλιστές και εργαζόμενοι συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε χτες από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, στα γραφεία του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου - Δωδεκανήσου.

Οπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, «η παράσταση είχε σκοπό να καταγγείλει την προκλητική στάση που κρατάει η πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου, η οποία αγωνιά για τη σωτηρία των τραπεζών και σαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι προπαγανδίζουν την επιχειρηματολογία των μονοπωλίων για να αρπάξουν την εργατική - λαϊκή κατοικία. Στη συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Ρούσκα, απαιτήσαμε να μην προχωρούν οι συμβολαιογράφοι σε πλειστηριασμούς ακινήτων, εφόσον δεν υπάρχει νομική κατοχύρωση της προστασίας της λαϊκής κατοικίας και, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, δεν γνωρίζουν αν το πλειστηρίασμα είναι ή όχι λαϊκή κατοικία. Από μεριάς του δήλωσε ότι δεν θα αναλάβουν την ευθύνη της χρεοκοπίας ενός συστήματος και ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία χωρίς τράπεζες, εννοώντας ότι θα συνεχίσουν τη δουλειά που έχουν αναλάβει για τον πλειστηριασμό 10.000 ακινήτων»...

Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία «σε ένταση της πάλης για να μη χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι, να προχωρήσουν αποφασιστικά στην καταγραφή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων που είναι εκτεθειμένοι σε "κόκκινα" δάνεια και χρέη προς την Εφορία, να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γειτονιά. Να προχωρήσουν σε παρεμπόδιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην έδρα που επιλέγεται να διεξαχθούν».

Παρέμβαση συμβολαιογράφων που στηρίζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις

Στη διαμαρτυρία πήραν μέρος και συμβολαιογράφοι που συμπαραστέκονται στα αιτήματα των συνδικάτων και στηρίζουν τις κινητοποιήσεις εργαζομένων και φορέων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σε ανακοίνωσή τους, κάτω από την οποία συλλέγουν υπογραφές συναδέλφων τους, αφού καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζουν πως «στο πλευρό της κυβέρνησης και βαδίζοντας πραγματικά χέρι - χέρι με αυτήν, βρίσκεται και η ηγεσία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου. Βαφτίζει τις επιδιώξεις και τις απαιτήσεις της κυβέρνησης και του ΔΝΤ σαν "εθνικό καθήκον", που πρέπει όλοι να ταυτιστούμε με αυτές... Εχει τεράστια ευθύνη η ηγεσία του Συλλόγου, που όλο το προηγούμενο διάστημα, αντί να ζητά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και της λαϊκής κατοικίας, επιτακτικά ζητούσε την αυστηροποίηση του πλαισίου διενέργειας των πλειστηριασμών, δηλαδή την ένταση της καταστολής σε όσους διαμαρτύρονται και αντιστέκονται. Σήμερα, με τρόπο προκλητικό, έρχεται να επικροτήσει τα μέτρα της κυβέρνησης!».

«Η νομιμότητα που μας καλεί να υπερασπιστούμε η κυβέρνηση και η ηγεσία του Συλλόγου», επισημαίνει η ανακοίνωση, «είναι η ίδια νομιμότητα που έχει οδηγήσει πολλούς συναδέλφους να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, να κλείνουν τα γραφεία τους και να οφείλουν τεράστια ποσά στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, κινδυνεύοντας, σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις, με κατάσχεση της περιουσίας τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ