Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Παρεμβάσεις για μια σειρά από ζητήματα έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, την περασμένη Πέμπτη 11 Γενάρη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, στην εκτός ημερήσιας διάταξης τοποθέτησή του ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

«Η αντίθεσή μας στο πολυνομοσχέδιο και στον όγκο των προαπαιτούμενων που η κυβέρνηση μαζί με τους "εταίρους" φέρνει αυτές τις μέρες στη Βουλή είναι συνολική. Δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν εξαιρεί τη δημοτική ραδιοφωνία από τις ρυθμίσεις για τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, και μάλιστα ενώ εξαιρεί τις δημοτικές τηλεοράσεις. Η αντίθεσή μας για το ζήτημα αυτό εκφράστηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ψήφισμα που υπάρχει.

Είμαστε αντίθετοι στο να εντάσσονται στους πλειστηριασμούς τα χρέη στο Δημόσιο και στους δήμους. Μάλιστα, με ηλεκτρονικό τρόπο πλέον και με αυτόφωρη διαδικασία όσων αντιδρούν, όπως πέρασε η κυβέρνηση, και με συμβολαιογράφους ανεξάρτητα από την έδρα. Μας αφορά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σε άλλους χώρους του δήμου δεν θα μπορούν να αποφασίζουν για απεργία και να διεκδικούν. Το γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός βαρέων και ανθυγιεινών ξεκινά από μηδενική βάση. Ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει να τα σκεφτούν αυτά, γιατί η καμπάνα χτυπάει για όλους. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, είναι μονόδρομος για όποιον θέλει να αντιδράσει πριν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου».

Σε αναφορά σχετικά με το πάρκο Κύπρου και Πατησίων στην Κυψέλη, ανέφερε: «Παρά την απόφαση που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2014, τον Απρίλη, με την οποία είχαμε καταλήξει ότι δεν θα ισχύουν καταλογισμοί σε ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, οι υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε διαδικασία πλειστηριασμών. Θα πρέπει σήμερα να επαναβεβαιώσουμε αυτή την απόφαση ακύρωσης των καταλογισμών, ώστε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία του πλειστηριασμού που έχει οριστεί για τις 7 Φλεβάρη. Θα πρέπει το θέμα να τεθεί εντός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση, για να σταματήσει η ταλαιπωρία χρόνων αυτών των ανθρώπων».

Για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο Ν. Σοφιανός είπε: «Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταθάκης υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόκειται για ένα έργο φαραωνικό, 22.000 τ.μ., με το πρόσχημα ότι εξυπηρετεί ανάγκες δημοσίου συμφέροντος. Κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι θα δημιουργηθούν ανταποδοτικά έργα στο δήμο Αιγάλεω και στο δήμο Περιστερίου και πράσινες ζώνες γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο. Η δημοτική αρχή δεν δημιούργησε κανένα πρόσχωμα σε αυτή τη διαδικασία. Η πολιτική βούληση της διοίκησης του δήμου φαίνεται και από τη στάση που κράτησε με τη συμβολή της στην απόφαση του ΣτΕ για την περιοχή του Προμπονά, απέναντι στην προσφυγή που είχαν κάνει οι κάτοικοι. Μάλιστα, οι υπηρεσίες του δήμου ζητούν και χρήματα από τους κατοίκους επειδή πήγαν στα δικαστήρια, κάτι που θα φέρουμε σε επόμενη συνεδρίαση».

Για το οικόπεδο της ΔΕΗ στη Λάμψα, τόνισε πως «υπάρχει αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει σε προηγούμενους προϋπολογισμούς να διατηρηθεί ο κωδικός. Πρέπει να γίνουν ενέργειες από τις υπηρεσίες του δήμου ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος των 2,5 στρεμμάτων αλλά και του σχολείου στη συγκεκριμένη περιοχή. Η κατάσταση από την καθίζηση στα Χαυτεία, στη συμβολή Σταδίου και Αιόλου, συνεχίζει για χρόνια. Ο δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες θα πρέπει να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να ζητήσουν από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν».

Τέλος, ανέφερε: «Είναι σημαντική η πρωτοβουλία του διαδημοτικού δικτύου στήριξης του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, που στηρίζει ο δήμαρχος. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό το πλαίσιο σαν Δημοτικό Συμβούλιο, ως συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη και οι δηλώσεις Τραμπ και οι συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με το Ισραήλ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κινητοποίηση των εργαζομένων απέτρεψε τη συγκρότηση «αναπτυξιακού οργανισμού»(2021-04-29 00:00:00.0)
«Αμεσα μέτρα για τη διαγραφή χρεών προς δήμους»(2018-07-11 00:00:00.0)
Ζήτησε να ακυρωθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας(2017-04-21 00:00:00.0)
Με διαδικασίες - παρωδία προωθεί αυξήσεις στα δημοτικά τέλη(2015-11-20 00:00:00.0)
Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού από το Δήμο(2015-02-07 00:00:00.0)
Κατάσχεση σπιτιού άνεργης για χρέος 751 ευρώ!(2013-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ