Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισβολή της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης εισέβαλαν χτες το βράδυ βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, στήνοντας «σόου» σχετικά με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ανάρτησαν πανό που έγραφε «Μακεδονία γη Ελληνική», πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα όπως «Αλήτες προδότες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι ελληνική». Πρόσχημα αποτέλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δεχτεί την πρόταση του επικεφαλής της χρυσαυγίτικης παράταξης να γίνει ειδική συζήτηση για το λεγόμενο Σκοπιανό.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μιχάλης Κωνσταντινίδης, κατήγγειλε το «εντυπωσιοθηρικό σόου» των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και στην τοποθέτησή του ανέδειξε ότι η φασιστική Χρυσή Αυγή καλλιεργεί εθνικιστικό κλίμα, προκειμένου να το αξιοποιήσει για να χύνει το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, να τροφοδοτεί την αντίληψη για διώξεις πληθυσμών και μειονοτήτων. Οπως είπε, το κήρυγμά τους υπηρετεί τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών και των σχεδιασμών τους για την περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ