Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε η εκφόρτωση εκρηκτικών

Σε συνεργασία με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε χτες στο λιμάνι του Ηρακλείου η επιχείρηση εκφόρτωσης εκρηκτικών στο πλοίο μεταφοράς φορτίων «Καπετάν Χρήστος». Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλοίο «Andromeda» στα ανοιχτά της Κρήτης και είχαν πιθανό προορισμό τη Λιβύη. Η διαδικασία εκφόρτωσης του φορτίου αναμενόταν να διαρκέσει περίπου δώδεκα ώρες, ενώ το πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας. Στη συνέχεια, τα εκρηκτικά θα μεταφερθούν σε αποθήκη του Στρατού Ξηράς.

Εξάλλου, προσωρινά κρατούμενοι είναι οι οκτώ ναυτικοί του «Andromeda». Μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, στους δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παράβαση του νόμου εφοδιασμού ομάδων και διατάραξης ασφάλειας πλοίων. Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μιλώντας στο ΑΠΕ, ανέφερε πως για ενάμιση μήνα το πλοίο βρισκόταν σε καθεστώς «ομηρίας» λόγω αθέτησης των υποχρεώσεων από τις δύο τουρκικές εταιρείες στις οποίες ανήκει το συγκεκριμένο εμπόρευμα και οι οποίες δεν κατέβαλαν τα λιμενικά τέλη, προκειμένου το «Andromeda» να μεταβεί μέσω της Διώρυγας του Σουέζ στο Τζιμπουτί, όπου ήταν και ο προορισμός του φορτίου.

Επίσης, χτες αναμενόταν να παρουσιαστεί σε Αστυνομικό Τμήμα ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας, στην οποία ανήκει το πλοίο «Andromeda». Για τον αρχιπλοίαρχο, ο οποίος έχει πει πως θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στις αρχές, έχει εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πειραιά.

Ο συνήγορος του διαχειριστή της εταιρείας έχει αναφέρει ότι ο πελάτης του είχε υποβάλλει υπόμνημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά από την περασμένη Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ