Παρασκευή 21 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Ζήτησε να ακυρωθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Τη διαδικασία κίνησε ο δήμος και αφορά σπίτι 56 τετραγωνικών

Να ακυρωθεί η διαδικασία πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας που κίνησε ο δήμος Αθηναίων, σε δημότη της περιοχής του Γκύζη για χρέη προς τον δήμο, ύψους 12.685 ευρώ έως το 2011, από κατάστημα εστίασης ζήτησε, στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

Πρόκειται για πρώτη κατοικία, εμβαδού 56,5 τετραγωνικών μέτρων. Ο Ν. Σοφιανός έκανε λόγο για απαράδεκτη κίνηση, σημειώνοντας ότι σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση η «Λαϊκή Συσπείρωση» φέρνει θέμα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας. «Αυτήν την ευαισθησία που δείχνετε να κυνηγάτε τον κόσμο, τη δείχνετε σε αυτούς που χρωστάνε τα μεγάλα ποσά στον δήμο; Να δεσμεύσετε καταθέσεις από μεγαλοοφειλέτες και να ψηφίσουμε και υπέρ», σημείωσε. Στο σημείο αυτό, με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε χτες ο δήμαρχος με τον αντιπρόεδρο της «Aegean», όπου και έγινε λόγος για αύξηση των τουριστών το 2016 στην πόλη, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε: «Επειδή διαφημίζετε επανειλημμένα την αύξηση των τουριστών, πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα του δήμου από αυτά τα εκατομμύρια των επισκεπτών που ήρθαν στην Αθήνα; Πόσο αυξήθηκαν, δηλαδή, μια σειρά τέλη κι αν αυτά αποδίδονται και εισπράττονται. Αν δεν εισπράττονται από τους μεγαλοξενοδόχους, πρόκειται ο δήμος να κινηθεί δικαστικά με την ίδια απαράδεκτη κίνηση που έκανε για άλλη μια φορά να οδηγεί σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας δημότη μας για χρέη προς τον δήμο;».

Παράλληλα, ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, με το σχέδιο «Νέα Αθήνα». Εκανε λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα με μακέτες, στην οποία ο δήμος συμμετέχει, χωρίς να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο. «Μιλούν για μητροπολιτικό πάρκο στου Γουδή και την ίδια ώρα μιλούν για γήπεδο του ΠΑΟ στου Γουδή. Δηλαδή, δουλευόμαστε. Να συζητήσουμε και για το γήπεδο και για τη διπλή ανάπλαση και για τα επενδυτικά σχέδια που υπάρχουν στο Βοτανικό και βέβαια για το πώς εμπλέκεται ο ερασιτέχνης ΠΑΟ και να πάρουμε θέση. Ο Δήμος Χολαργού - Παπάγου πήρε θέση. Αν συμφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει το γήπεδο στου Γουδή να ψηφίσει κιόλας και να πάρει ο καθένας την ευθύνη του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο απασχόλησε χτες η δικαστική διαμάχη του δήμου με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) σχετικά με τη χρήση του κτιρίου στην οδό Αμερικής, το οποίο μετά από σύμβαση των δύο πλευρών προοριζόταν να λειτουργήσει ως κέντρο επιχειρηματικότητας. Ο δήμος έχει δαπανήσει 3 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση του κτιρίου, με χρήματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία από το ΕΣΠΑ, με τη συμφωνία, κατά τη δημοτική αρχή, να του παραχωρηθεί για 14 χρόνια για τη λειτουργία υπηρεσιών που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με το θέμα, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε τις ευθύνες του δήμου για την εν λόγω σύμβαση, την οποία η «Λαϊκή Συσπείρωση» όχι μόνο καταψήφισε, αλλά και κατήγγειλε, καθώς με δικά του λεφτά ο δήμος έφτιαξε ένα κτίριο για να το παραδώσει στους βιομηχάνους. Τώρα ο δήμος κάνει λόγο για κατάληψη του κτιρίου από το ΕΒΕΑ, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται στα δικαστήρια. «Και τώρα το ΕΒΕΑ σας κουνάει το δάχτυλο. Αυτοί είναι οι σύμμαχοί σας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός και θύμισε ότι προεκλογικά η νυν διοίκηση είχε υπερδιαφημίσει το εν λόγω έργο. Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν μπορεί ο δήμος να βάζει χρήματα, να χρησιμοποιεί τη δυνατότητα που έχει άντλησης χρημάτων μέσω ΕΣΠΑ, για να κάνουν κουμάντο οι βιομήχανοι σε ένα κτίριο που εκ των πραγμάτων ο δήμος έχει λόγο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ