Παρασκευή 21 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την παραχώρηση περιουσίας της Περιφέρειας

Την παραχώρηση στα «μουλωχτά» περιουσίας της Περιφέρειας Αττικής στο ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαιώνει το Ταμείο, μετά από σχετική επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ). Οπως είχε καταγγείλει ο ΣΥΠΑ, το κτίριο επί της οδού Σταδίου 60, που αποτελεί ιδιοκτησία της Περιφέρειας, ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, όταν πριν από κάποιο διάστημα η Περιφερειακή Αρχή δήλωνε ότι θα τον λειτουργήσει ως ΚΕΠ. Τις δηλώσεις αυτές έκανε η Περιφερειακή Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιπαρέλθει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην αγορά κτιρίου, στο Περιστέρι, που προωθεί με νύχια και με δόντια για να στεγάσει τις δύο Διευθύνσεις του Κεντρικού Τομέα, που τώρα στεγάζονται στο κτίριο της Σταδίου 60.

Σε σχετική πρόσφατη απαντητική στο ΤΑΙΠΕΔ επιστολή του, ο Σύλλογος σημειώνει: «Με εύσχημο τρόπο μάς λέτε ότι και σήμερα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι 2 όροφοι του κτιρίου επί της οδού Σταδίου 60 δεν ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, δεν επανήλθαν στην κυριότητά της, αφού όπως είναι γνωστό σε όλους οι σχετικοί νόμοι και αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ακυρώθηκαν.

Δεν μας λέτε βέβαια, αν και το γνωρίζετε, ως μέλος της διοίκησης ταυτόχρονα και του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ, πότε έπαψε το εν λόγω ακίνητο να αποτελεί ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής (Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προηγούμενα), για ποιο διάστημα το διαχειρίστηκε το ΤΑΙΠΕΔ, εάν έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις με την Περιφέρεια Αττικής πριν την έναρξη της διαδικασίας εκμίσθωσης του ακινήτου αυτού, στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες μας, καθώς και τι σκοπεύετε να κάνετε με τις υπηρεσίες αυτές, εάν βρεθεί εκμισθωτής.

Τέλος, σας γνωρίζουμε, ως συλλογικός εκφραστής των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είτε γίνεται απευθείας από το κράτος, είτε από το ΤΑΙΠΕΔ, είτε από την ΕΤΑΔ, είτε μέσα από όποια άλλη μορφή, παραμένει ξεπούλημα... Και γι' αυτό όχι μόνο δεν νομιμοποιείται στη συνείδησή μας, αλλά θα κάνουμε και ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το ακυρώσουμε».

Στο μεταξύ, κατεπείγουσα αναφορά προς το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατέθεσε ο ΣΥΠΑ, ζητώντας να εξεταστεί ως μη σύννομη η διαγωνιστική διαδικασία για την αγορά ακινήτου, που θα λειτουργεί ως κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία προχώρησε η Διοίκηση. Παράλληλα κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τις αντιρρήσεις του, ζητώντας να μην προχωρήσει σε καμία άλλη ενέργεια μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Θυμίζουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε τη διαδικασία για την αγορά κτιρίου, στη Λ. Κηφισού, στο Περιστέρι, παρά και την εναντίωση του ΣΥΠΑ, καθώς πρόκειται για μια επιλογή που έγινε με διαδικασίες «fast track» και «υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και όχι των εργαζομένων», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του. Η Οικονομική Επιτροπή πραγματοποίησε τη δημοπρασία για την αγορά του νέου κτιρίου (πρώην κτίριο ΟΠΑΠ) με τον έναν και μοναδικό μειοδότη που υπέβαλε προσφορά, και μάλιστα, μετά από συνοπτικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης, το τελικό τίμημα - προσφορά εκ μέρους του μοναδικού μειοδότη, ορίστηκε στο ποσό των 19,8 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μεγαλύτερες δυνάμεις στη μάχη για την άνοδο της οργάνωσης και των αγώνων (20/12/2018)
Στη δράση με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων (20/12/2018)
Αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην αντιλαϊκή «αξιολόγηση» (29/9/2017)
Σε αναζήτηση συνεταίρων για την εμπορική εκμετάλλευση των «φιλέτων» (28/9/2016)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΟΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ (28/6/2013)
Ξεπούλημα - «πακέτο» (10/10/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org