Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... προϋπολογισμένα

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ που ετοίμασε για το 2002 ο Γιάννος Παπαντωνίου, είναι πολύ πιθανόν λόγω των διεθνών εξελίξεων να μην εφαρμοστεί. Αυτά είναι τα «καλά νέα», διότι ποιος θέλει έναν προϋπολογισμό της κυβέρνησης Σημίτη...

Αν όμως δεν εφαρμοστεί αυτός, υπάρχει η εναλλακτική λύση της εφαρμογής ενός ...χειρότερου προϋπολογισμού κι αυτά είναι τα «κακά νέα». Οπως έχουμε πολλάκις γράψει, η ικανότητα να κάνει το άσχημο... χειρότερο συμπεριλαμβάνεται στα ταλέντα αυτής της κυβέρνησης.

Ξέρετε... Κάτι οι τελευταίες εξελίξεις και οι επιπτώσεις που δημιουργούν - όπως λένε - κάτι η μείωση των ρυθμών ανάπτυξης, κάτι οι υπερβάσεις του κόστους της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι εκείνο, κάτι το άλλο, μαζεύονται μπόλικες εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Βάλτε και τη... χασούρα από τη μη είσπραξη των προϋπολογιζόμενων από τη Σοφοκλέους και την... κάτσανε τη βάρκα. Μαντέψτε ποιος θα πληρώσει τη ζημιά!

Α, μην ξεχάσουμε. Προσθέστε και κάποια ...μικροέξοδα προκειμένου να εναρμονιστούν με τις διαθέσεις των Αμερικανών κι έχετε πλήρη την οικονομική εικόνα.

ΕΝΤΑΞΕΙ θα πάει ο Γιωργάκης Παπανδρέου στη Μόσχα, το Βερολίνο, την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη. Αμα γυρίσει, τι γίνεται. Εκεί είναι το θέμα. Γιατί οι Αμερικανοί ζητούν συλλήψεις τρομοκρατών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οπως κατανοείτε λοιπόν, από τη μια οι ΗΠΑ να ζητάνε «έργο» και συλλήψεις, από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση να αγχώνεται για να δείξει αποτελεσματική και με τον «τρομονόμο» να έχει ψηφιστεί, το σκηνικό δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τις ατομικές ελευθερίες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να βγαίνουν στη δημοσιότητα από τα αμερικανικά ΜΜΕ γκάλοπ και δημοσκοπήσεις με τους Αμερικανούς να ζητούν επιθέσεις εναντίον του Αφγανιστάν και θα συνεχίσουν κι άλλο να είστε βέβαιοι. Φυσικά, δεν υποπίπτουν στην αντίληψη των ίδιων ΜΜΕ οι κινητοποιήσεις που γίνονται (και) στις ΗΠΑ ενάντια στον πόλεμο.

Ενα ακόμα δείγμα της περίφημης «αμερικανικής σχολής» για τη δημοσιογραφία. Πάνω από όλα η αντικειμενικότητα και η είδηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ