Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Στην τελική ευθεία

Τόσο οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, όσο και - κυρίως - η έμμεση αμφισβήτηση από τον Α.Τσοχατζόπουλο ότι ο Κ.Σημίτης θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, αναζωπύρωσαν το εσωκομματικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ.

Η εικόνα των εσωκομματικών εκλογών ήταν η αναμενόμενη, καθώς πέρα από τις αψιμαχίες και τις αντεγκλήσεις που σημειώθηκαν σε κάποιες τοπικές οργανώσεις (σ.σ: σύμφωνα με πληροφορίες στην 7η τομεακή του Μπραχαμίου κλάπηκε ακόμα και η κάλπη...), είχαμε και τη γνωστή τακτική η κάθε εσωκομματική πτέρυγα να δίνει τα δικά της αποτελέσματα... Ετσι, οι μεν «εκσυγχρονιστές» μιλούν για «σαφή πλειοψηφία», η δε πλευρά των «τσοχατζοπουλικών» υποστηρίζει ότι είναι ενισχυμένη σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο. Κάτι που, όπως συμπληρώνουν, θα καταγραφεί στο συνέδριο που αρχίζει στις 10 του μηνός. Πάντως, παρά την εικόνα «δημοκρατικού ανέμου» που δήθεν έπνευσε στο ΠΑΣΟΚ με τις εσωκομματικές εκλογές, η πραγματικότητα λέει ότι σε αυτές δε συμμετείχε το 1/3 των μελών του, ενώ γίνεται λόγος και για περιπτώσεις οργανώσεων που τα μέλη ψήφισαν διά... αντιπροσώπων. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Α. Κοτσακά, που σημείωσε χτες ότι «οι εγγραφές δεν έγιναν με απολύτως ορθόδοξο τρόπο, ούτε ανταποκρίνονται σε μέλη ζωντανά, δραστηριοποιημένα και ενεργά».

Οσο για τη δήλωση του Α.Τσοχατζόπουλου (στο «Βήμα της Κυριακής») ότι το αν ο πρωθυπουργός θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα κριθεί από τις εξελίξεις, προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις. Μεταξύ αυτών εκείνη της Β. Παπανδρέου που δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα διαδοχής, αλλά και των Λαλιώτη, Βενιζέλου, Σκανδαλίδη, Τσουκάτου, που συντάχθηκαν με τον πρωθυπουργό. Από τη δική του πλευρά, ο Δ.Ρέππας προσπάθησε χτες να υποβαθμίσει το θέμα: «Πιστεύω ότι παρανοήθηκε σε μεγάλο βαθμό η τοποθέτηση του κ. Τσοχατζόπουλου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να συμπληρώσει, ωστόσο, με νόημα: «Θα πρέπει το μήνυμα που στέλνουμε προς την κομματική βάση, αλλά και γενικότερα προς τους Ελληνες πολίτες, να είναι ένα μήνυμα ότι το μέτωπό μας είναι αρραγές, ότι ο αντίπαλός μας είναι εκτός και όχι εντός του ΠΑΣΟΚ»...

Τέλος, αναφερόμενος στη δημοσκόπηση που είδε χτες το φως της δημοσιότητας και η οποία εντάχθηκε κι αυτή στο καλλιεργούμενο κλίμα περί «ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ», ο Δ. Ρέππας εμφανίστηκε με ύφος «συγκρατημένης ικανοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ