Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Πάνω από 30% η ανεργία στους νέους

ΡΩΜΗ.--

Στο 32,7% έφτασε η ανεργία των νέων στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ISTAT) για τον περασμένο Νοέμβρη. Το συνολικό ποσοστό της ανεργίας στη χώρα έφτασε στο 11%, με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για «θετικά στοιχεία», επειδή η ανεργία μειώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά ...0,1%. Η ουσία βέβαια είναι ότι, με συνταγές «καπιταλιστικής ανάπτυξης», κάθε μείωση της ανεργίας δεν είναι παρά «προσαρμογή» της απασχόλησης με τους όρους και τα χαρακτηριστικά που βολεύει την καπιταλιστική κερδοφορία. Γι' αυτό και σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ (και γενικότερα), τα ποσοστά της μερικής απασχόλησης καλπάζουν, μαζί με τους ρυθμούς επέκτασης όλων των «ελαστικών μορφών απασχόλησης».

Την ίδια στιγμή, οι ενδοαστικές διεργασίες στην Ιταλία εντείνονται, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις 4 Μάρτη.

Χτες, το πρακτορείο «Ansa» μετέδωσε ότι οι ηγέτες των βασικών κομμάτων της «κεντροδεξιάς» συμφώνησαν να συνεργαστούν στις εκλογές. Πρόκειται για τη «Φόρτσα Ιτάλια» (του Σίλβιο Μπερλουσκόνι), την ευρωσκεπτικιστική «Λίγκα του Βορρά», όπως και το αντιδραστικό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας». Τις επόμενες μέρες αναμένεται συνάντηση στελεχών των αντίστοιχων κομμάτων για να διαμορφωθεί κοινή εκλογική πλατφόρμα. Πάντως, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η Ιταλία δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ, ενώ πρόσθεσε και ότι «ο (σ.σ. επικεφαλής της "Λίγκας του Βορρά") Σαλβίνι δεν είναι πλέον της άποψης ότι θα πρέπει να φύγουμε από το ευρώ... Εχει καταλάβει πως δεν θα ήταν βιώσιμο για την οικονομία μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ