Πέμπτη 4 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενδείξεις δωροδοκίας σε σύμβαση έργου του μετρό

Ενδείξεις για την καταβολή μίζας, με τη βοήθεια εικονικών τιμολογίων που εξέδιδε εταιρεία - φάντασμα με έδρα τα νησιά Τζέρσεϊ, «είδαν» οι εισαγγελικές αρχές, κλείνοντας προκαταρκτική εξέταση που είχαν ανοίξει για σκέλος καταγγελιών, αναφορικά με την «Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδας». Μετά την έρευνα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος δύο ατόμων, επικεφαλής εταιρειών, που φέρεται ότι δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους, άγνωστους ακόμη στις αρχές, με σκοπό να ανατεθούν στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Ειδικότερα, ποινική δίωξη για ενεργητική δωροδοκία, σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών, ασκήθηκε σε βάρος του διαχειριστή της εταιρείας ΟΜΕΚ και του επικεφαλής της εταιρείας «Lahmeyer», οι οποίοι φέρεται ότι διακίνησαν μίζες ύψους 210.000 ευρώ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.

Η κατάθεση ενός Βέλγου ενέπλεξε στην υπόθεση και την εταιρεία «Thales», γνωστή στις ελληνικές αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η εταιρεία, έδινε μίζες και για έργα του μετρό, χωρίς ωστόσο η εισαγγελική έρευνα να φθάσει στους αποδέκτες των χρημάτων. Τη σκυτάλη παίρνει τώρα ανακριτής κατά της διαφθοράς, στον οποίο διαβιβάστηκε η επίμαχη δικογραφία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ