Τετάρτη 3 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Πρωτότυπες αγωνιστικές δράσεις για τη Σύμβαση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, 30 Δεκέμβρη, τα μουσικοθεατρικά δρώμενα που διοργάνωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για το κοινό, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεών του για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ελεύθερο θέατρο με τους θεατρικούς επιχειρηματίες. Σε αυτό το πλαίσιο, το βράδυ της Πέμπτης το ΣΕΗ πραγματοποίησε δρώμενα μπροστά στα θέατρα «Γκλόρια» και «Ακροπόλ» στην οδό Ιπποκράτους, την Παρασκευή 29 Δεκέμβρη κατά μήκος της οδού Σαρρή και το Σάββατο 30 Δεκέμβρη στο «Παλλάς» στη Βουκουρεστίου και τη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής.

Το δρώμενο προέβλεπε ότι στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης πρόβας, ένας ηθοποιός λιποθυμά από την εξάντληση, θέλοντας έτσι και με αυτόν το συμβολικό τρόπο το ΣΕΗ να αναδείξει τις συνθήκες δουλειάς που επικρατούν στον κλάδο. Το δρώμενο συνάντησε τη θερμή υποδοχή και τη συμπαράσταση του κοινού που προσερχόταν στα θέατρα προκειμένου να παρακολουθήσει τις παραστάσεις, ενώ τα μέλη του ΣΕΗ με υλικό που μοίραζαν ενημέρωναν για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους αναφορικά με τη Σύμβαση.

Στο γράμμα του ΣΕΗ προς το κοινό, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Μετά την άρνηση θεατρικών επιχειρηματιών να έρθουν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, το ΣΕΗ πήρε την απόφαση, να απευθυνθεί σε εσάς, το κοινό, γιατί ξέρουμε ότι στον αγώνα που έχουμε αποφασίσει να δώσουμε, μπορείτε να παίξετε ένα σπουδαίο ρόλο. Μπορείτε να μας γεμίσετε με δύναμη και κουράγιο σε μια μάχη που εκτός από την υπεράσπιση των όρων εργασίας μας, αφορά και την ίδια μας την τέχνη, το ίδιο το θέατρο...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ