Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2017 - αριθ. φύλλου: 12905

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπερκαλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο και ο πήχης μπαίνει πιο ψηλά!

Στο 106,65% έφτασε η κάλυψη μετά το «κλείσιμο» της περασμένης Πέμπτης


ΣΕΛ.  7
ΝΑΤΟ
Επικίνδυνα σχέδια σε όλα τα μέτωπα με «αναβαθμισμένη» ελληνική εμπλοκή

Οι προτεραιότητες της λυκοσυμμαχίας για το 2018 και οι ρόλοι που αναλαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


ΣΕΛ.  8  -  9

Το 2018 να γίνουν βήματα αντεπίθεσης του κινήματος και ισχυροποίησης του ΚΚΕ

Τη νέα χρονιά, το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, αγώνων και θυσιών, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, όλου του λαού από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό

  • Καμία προσδοκία δεν μπορεί να υπάρχει στο λαό για τη δήθεν «μεταμνημονιακή εποχή», που θα φέρει «δίκαιη ανάπτυξη», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ούτε να εμπιστευτεί τα άλλα αστικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που προσπαθούν να αναβαπτιστούν στη λαϊκή συνείδηση.
  • Το ΚΚΕ καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, γιατί οι διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, μυρίζουν μπαρούτι. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει αυτή ο σημαιοφόρος των σχεδιασμών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που, όπως και οι οικονομικές κρίσεις, είναι «νύχι - κρέας» με το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.
  • Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, σε αγωνιστές, οι οποίοι δεν θέλουν να συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση. Το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά συμπόρευσης με το ΚΚΕ, πρώτα απ' όλα μέσα στον αγώνα, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές.

ΣΕΛ.  5

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για κλιμάκωση του αγώνα και με απεργία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να απαντήσουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και απεργιακή κινητοποίηση στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, με τα προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης», απευθύνει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.


ΣΕΛ.  15

Καλή, αγωνιστική χρονιά!

Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει ξανά την Τετάρτη 3 Γενάρη. Ευχόμαστε σε όλους καλή, αγωνιστική χρονιά!



ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η οργάνωση της ζωής των πολιτικών προσφύγων και ο αγώνας για τον επαναπατρισμό

ΣΕΛ.  20   -   21
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
Προκλητική και κυνική η στάση της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  36   -   37
ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ
Παλιοί πρωταγωνιστές σε νέους ρόλους...

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ