Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μαζική και δυναμική απάντηση στην επιχείρηση χτυπήματος της απεργίας

Με μαζική και δυναμική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων στα Γιάννενα, έξω από το σούπερ μάρκετ «Market In», οι εργαζόμενοι της πόλης έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, αλλά και ειδικότερα στην προσπάθεια της εργοδοσίας της επιχείρησης «Market In» να χτυπήσει την κινητοποίηση με μπράβους της νύχτας που στρατολόγησε.

Η απεργιακή συγκέντρωση είχε οριστεί από το Εργατικό Κέντρο και τα συνδικάτα έξω από το «Market In», σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» που εργάζονταν προηγούμενα στο εν λόγω κατάστημα. Οι μπράβοι της εργοδοσίας έδρασαν στο σκοτάδι, επιτέθηκαν στην απεργιακή φρουρά, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, αλλά απωθήθηκαν. Οι τραμπούκοι επιχείρησαν εκ νέου να χτυπήσουν κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, αλλά απωθήθηκαν και πάλι και κλείστηκαν μέσα στο κατάστημα. Για μια ακόμα φορά, φανερώθηκε η απογείωση της επιθετικότητας του κεφαλαίου, με «πάτημα» όλο το αντεργατικό πλαίσιο που του διασφαλίζει η πολιτική της κυβέρνησης. Αναδείχθηκε η ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, να περάσει το κίνημα στην αντεπίθεση.

Με συνθήματα όπως «Των εργατών δικαίωμα η απεργία, μ' αγώνες κατακτήθηκε, με αίμα και θυσία», η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Χρήστος Δούβλης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρός του, Νίκος Εξαρχος.

Μέλη του ΕΚΙ ανάρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του σούπερ μάρκετ «Market In», ενώ απεργιακές φρουρές στήθηκαν στις επιχειρήσεις «Δωδώνη» και «Πλαστικά Θράκης», όπου υπήρξε καλή συμμετοχή στην απεργία. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι η εργοδοσία της «Νιτσιάκος» δεν λειτούργησε την επιχείρηση, δίνοντας ρεπό. Επιπλέον, ιδιαίτερη παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση είχαν οι οικοδόμοι από το εργοτάξιο του ΧΥΤΑ.

Η ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργάτες που, αψηφώντας τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, ενώ καταγγέλλει «την εργοδοσία του σούπερ μάρκετ "Market In", που με τραμπούκικες μεθόδους προσπάθησε να διαλύσει την απεργιακή φρουρά και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, πριν από την προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση». «Είναι καθαρό», τονίζει η ανακοίνωση, «ότι το θράσος για να προβεί σε τέτοια εγκληματικά χτυπήματα η εργοδοσία του "Market In" το βρίσκει γιατί έχει τις πλάτες της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, σαρώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει απομείνει, επιχειρώντας να επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου" στους χώρους δουλειάς».

Την επίθεση με μπράβους στην απεργιακή φρουρά καταγγέλλουν Εργατικά Κέντρα και σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ