Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη της περιφρούρησης

Από την περιφρούρηση σε εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Νηρέας»
Από την περιφρούρηση σε εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Νηρέας»
Από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε για τις ταξικές δυνάμεις η μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Στις πύλες εργοστασίων, ξενοδοχείων και μεγάλων καταστημάτων, στους καταπέλτες των πλοίων, στις εισόδους βιομηχανικών πάρκων σε όλη τη χώρα, τα πανό των σωματείων και των απεργών πήραν από νωρίς τη θέση τους για την περιφρούρηση της κινητοποίησης.

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες «Νηρέας» στην απεργία, εκφράζοντας την αυξημένη συσπείρωση στο επιχειρησιακό σωματείο, που περιφρούρησε την απεργία σε διάφορες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Θορυβημένη η εργοδοσία, προσπάθησε να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, καλώντας την αστυνομία για να «σπάσει» την απεργία στο εργοστάσιο τροφών «ΚΕΓΚΟ», στην περιοχή της Ν. Αρτάκης. Παρ' όλα αυτά η παραγωγή νέκρωσε.

Στη Ζάκυνθο, η τοπική διοίκηση της ΔΕΗ, αντιδρώντας στην απεργιακή περιφρούρηση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο, κάλεσε την αστυνομία, δύναμη της οποίας κατέφθασε στο χώρο και ζήτησε τα στοιχεία του προέδρου του ΕΚΖ. Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την παρέμβαση της εργοδοσίας και αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης. Επιχειρούν «να τσακίσουν το εργατικό κίνημα, να επικρατεί σιγή ιχθύος παντού. Δεν θα τους περάσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το πανό στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ
Το πανό στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ
Το παράρτημα Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας χαιρετίζει τους απεργούς στα εργοστάσια του κλάδου και ιδιαίτερα στο εργοστάσιο «ΣΟΦΜΑΝ», όπου δόθηκε απάντηση στον απεργοσπαστικό μηχανισμό και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για να πιάσουν δουλειά.

«Φθηνό και καλό νερό για όλο το λαό - Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ»: Πανό με το σύνθημα αυτό ανάρτησε η Γραμματεία ΕΥΔΑΠ του ΠΑΜΕ στην πρόσοψη του κτιρίου της ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας.

Κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο μαζί με σωματεία του, αναρτώντας πανό με το σύνθημα: «Γενικός Ξεσηκωμός - Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός». Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο σχολιάζει τη στάση «πρωτοκλασάτου» στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, «ο οποίος προσπάθησε με ορμή να σπάσει την απεργιακή περιφρούρηση, διαλαλώντας μάλιστα αργότερα σε μέσα "κοινωνικής δικτύωσης" ότι πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ