Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα μαχητική κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Ο Αλ. Τσίπρας αρνήθηκε να συναντηθεί με τους συμβασιούχους, προτιμώντας να στείλει... τις αστυνομικές δυνάμεις

MotionTeam

Ο Αλ. Τσίπρας αρνήθηκε να συναντηθεί με τους συμβασιούχους, προτιμώντας να στείλει... τις αστυνομικές δυνάμεις
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό πραγματοποίησαν χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη χτεσινή προγραμματισμένη παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου παρέμειναν μέχρι και τις 6 μ.μ., απαιτώντας να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», «Τσίπρα - Μητσοτάκη ακούστε το καλά, οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά», πρόβαλαν μαχητικά τις διεκδικήσεις τους και την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Σε όλη τη διάρκεια της πολύωρης κινητοποίησης, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας φρουρούσαν το κτίριο και είχαν περικυκλώσει τους εργαζόμενους. Μάλιστα, όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να πλησιάσουν την πύλη του υπουργείου, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την τρομοκρατία και την καταστολή, βροντοφωνάζοντας «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Μόνο με τους... βολικούς συνομιλητές ο πρωθυπουργός

Ο Αλ. Τσίπρας μπήκε και βγήκε από το πρωθυπουργικό γραφείο σαν τον κλέφτη, αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία των συμβασιούχων και όταν αποχώρησε δέχτηκε τις αποδοκιμασίες τους.

Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα με συμμετοχή στη σημερινή πανεργατική απεργία και προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. από το ΥΜΑΘ.

Ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί με... βολικούς συνομιλητές. Ετσι δέχτηκε να συναντηθεί με δύο μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της ΕΛΒΟ από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, ενώ απέκλεισε στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που είναι εκλεγμένα στην Ομοσπονδία Μετάλλου και στο ΕΚΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί η προβλεπόμενη χρηματοδότηση προκειμένου να πληρωθούν οι επί 4 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ