Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Δίνουν μαχητικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνει το ταξικό εργατικό κίνημα απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, επισημαίνοντας ότι «ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει παραπέρα μείωση του εισοδήματος και νέα επίθεση σε αγρότες και κτηνοτρόφους, οξύνοντας τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ζούμε, οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίους στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Στη Θεσσαλία, με αποφάσεις που πάρθηκαν από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα φτάσουν με τα τρακτέρ στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων, ενώ μαζική αναμένεται η αγροτική συμμετοχή και στις συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Βόλο και στις άλλες θεσσαλικές πόλεις.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Σύσκεψη των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/12 στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ. Στην πανελλαδική σύσκεψη θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των περιφερειακών αγροτικών συσκέψεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, μετά από σχετική πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, και θα αποφασιστούν το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών προετοιμασιών στη Θεσσαλία, με απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη την οποία οργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου και Δαμασίου, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ, το Σάββατο 16/12, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

Συλλαλητήριο με τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της χωριών της επαρχίας Αγιάς, την Τρίτη 19/12, στις 11 π.μ., στην πλατεία της Αγιάς, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που οργάνωσαν προχτές οι Αγροτικοί Σύλλογοι των χωριών του δήμου Αγιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ