Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Εκθεση Σοβιετικής Αφίσας

Εκθεση Σοβιετικής Αφίσας διοργανώνεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Πάτρα (Αστιγγος 77 και Μπιζανίου 1, πλατεία Πυροσβεστείου), από την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη έως και την Κυριακή 17 Δεκέμβρη. Η έκθεση θα λειτουργεί 18.00 - 22.00 και οι επισκέψεις θα γίνονται οργανωμένα με ξεναγούς. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει και βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό. Για την σοσιαλιστική επανάσταση», την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον εορτασμό των 100 χρόνων από τη μεγάλη Σοσιαλιστική Επανάσταση των Μπολσεβίκων, που απέδειξε ότι το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι αιώνιο και πως ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει πραγματικά ελεύθερος και να προοδεύσει, καταργώντας την εκμετάλλευση μέσα από ένα διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Με αφορμή αυτήν την επέτειο, ο Πολυχώρος Πολιτισμού της ΚΝΕ διοργανώνει την έκθεση με τις σοβιετικές αφίσες. Μέσα από αυτές τις αφίσες και ανάλογα με τη θεματολογία τους, αποδεικνύονται η ανωτερότητα και η ώθηση που δίνεται συνολικά στην κοινωνία από τις νέες σχέσεις στην παραγωγή. Μέσα από τα έργα είναι ξεκάθαρο ότι οι στόχοι, οι ανησυχίες, τα κατορθώματα, ακόμα και τα προβλήματα της συγκεκριμένης κοινωνίας είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του σοβιετικού κράτους να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλου του λαού και όχι μιας χούφτας καπιταλιστών, όπως ζούμε σήμερα.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και όλο το λαό της Πάτρας να επισκεφτεί την έκθεση, να συζητήσει και να κρατήσει χρήσιμα συμπεράσματα για την περίοδο ύπαρξης της ΕΣΣΔ και τους αγώνες που πρέπει σήμερα να κάνει η εργατική τάξη για ένα μέλλον χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org