Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα αύριο ο Τ. Ερντογάν

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν. Αύριο, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, και αργότερα με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες. Με το πέρας των συνομιλιών, θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα ο Πρ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο. Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η κατάσταση στο Αιγαίο, το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, οι οικονομικές σχέσεις, το εμπόριο, οι Μεταφορές, η Ενέργεια.

Την Παρασκευή, ο Τ. Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή. Για την επίσκεψη αυτή και τους φόβους που διατυπώνονται ως προς το είδος της παρέμβασης που ενδεχομένως επιχειρήσει ο Τούρκος Πρόεδρος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε χτες πως θα περιλαμβάνει μόνο προσκύνημα σε τζαμί και ιδιωτικό γεύμα και την ενέταξε «στο πλαίσιο άσκησης των θρησκευτικών του πιστεύω και της θρησκευτικής λατρείας» σε μία «περιοχή, η οποία κατοικείται και από ομόδοξούς του».

«Αυτό το οποίο προσδοκούμε, ως ελληνική κυβέρνηση, είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση των σχέσεών μας με την Τουρκία, καθώς κάτι τέτοιο σε μία περίοδο ευρύτερης αποσταθεροποίησης στην περιοχή θα παίξει καταλυτικό ρόλο και για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για τη βελτίωση των ειδικών σχέσεων, τόσο της Ελλάδας με την Τουρκία όσο και της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε αυτό το επίπεδο, λοιπόν, θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη επίσκεψη και αναμένουμε να έχουμε εξαιρετικά εποικοδομητικές συζητήσεις», πρόσθεσε.

  • Εν τω μεταξύ κατατέθηκε χτες στη Βουλή το σχέδιο νόμου που καθιερώνει την προαιρετική χρήση της σαρίας για τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται με Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστούν όλοι οι αναγκαίοι δικονομικοί κανόνες για τη συζήτηση των υποθέσεων ενώπιον του μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του, ενώ για τα θέματα κληρονομικού δικαίου η ρύθμιση θα έχει άμεση ισχύ. Για τα θέματα προσωπικού δικαίου, το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί αμέσως μόλις εκδοθεί το προαναφερόμενο Προεδρικό Διάταγμα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εν αναμονή «αποφάσεων αντάξιων» της «νέας εποχής»(2023-12-05 00:00:00.0)
«Τρέχουν» διεργασίες αναθέρμανσης σχέσεων, με φόντο ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2022-02-19 00:00:00.0)
Στην Αθήνα σήμερα ο Ρ. Τ. Ερντογάν(2017-12-07 00:00:00.0)
Ανίχνευση «νέων συνεργασιών» κατά των λαών(2017-05-23 00:00:00.0)
Υπόμνηση του ενδιαφέροντος των ρωσικών μονοπωλίων για την ευρύτερη περιοχή και τον πλούτο της(2016-11-03 00:00:00.0)
Επίσκεψη Π. Παυλόπουλου στην Κύπρο(2015-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ