Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο παραμύθι από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους πενταετείς πυροσβέστες

Η κυβέρνηση, ως νέος «μαυρογιαλούρος» και έχοντας τη βοήθεια - σιγοντάρισμα της τρόικας, για το ανώδυνο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, πέταξε ένα νέο αφήγημα - πυροτέχνημα προς τους πενταετείς πυροσβέστες, που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία.

Η υπουργός της «αξιολόγησης» στο δημόσιο τομέα, Ολγα Γεροβασίλη, παρουσίασε σαν επιτυχία της κυβέρνησης ότι οι πενταετείς πυροσβέστες θα μονιμοποιηθούν μετά τη λήξη της τριετούς θητείας που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση το Φλεβάρη. Δηλαδή αρχές του 2019. Οπως λέει ο λαός μας, «φέξε μου και γλίστρησα».

Χρειάζεται εδώ να διευκρινίσουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει πουλήσει τα ίδια παραμύθια περί μονιμοποίησης τον περασμένο Φλεβάρη, όταν έληξε η πενταετής θητεία τους. Αντί όμως για μονιμοποίηση, έλαβαν τριετή ανανέωση της θητείας. Ούτε καν πενταετή που είχαν μέχρι τότε.

Πρόκειται για πολιτικές απατεωνιές. Η κυβέρνηση είναι «μανούλα» στο να καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες, να δημιουργεί αυταπάτες και, το σημαντικότερο, να φτιάχνει «δεξαμενές» ψηφοφόρων για τις επόμενες εκλογές. Εχει το θράσος να δηλώνει ότι έχει την πολιτική βούληση για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Οι πυροσβέστες να κρατάνε μικρό καλάθι. Εχουν μπόλικη πικρή πείρα από υποσχέσεις.

Η οριστική λύση στην εργασιακή ομηρία των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών βρίσκεται στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, το Φλεβάρη, όπου με ξεκάθαρο τρόπο, χωρίς περιστροφές και αστερίσκους, έλυνε οριστικά το πρόβλημα προτείνοντας τη μονιμοποίηση όλων των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Γι' αυτή χρειάζεται να αγωνιστούν οι πυροσβέστες, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ