Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα περιττά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΙΓΑ ΠΟΥ θα χρειάζονταν αποδείξεις για τους ένοχους του φονικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους του Μανχάταν η ελληνική κυβέρνηση. Οι αμερικανικές θέσεις είναι αξιόπιστες δήλωσε χωρίς πολλά - πολλά χτες ο Ακης Τσοχατζόπουλος!

Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία βέβαια. Γιατί, να είστε βέβαιοι, πως η πίστη των κυβερνώντων σε όσα λένε και πράττουν οι Αμερικανοί είναι μεγαλύτερη από την πίστη των Ταλιμπάν στον Αλάχ.

Με τη διαφορά ότι οι πρώτοι δε θυσιάζουν τους εαυτούς τους στην πίστη τους. Προτιμούν να εμπλέκουν τη χώρα σε καταστάσεις που μόνο σε καλό δε θα της βγουν.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ το Ισραήλ φαίνεται να εκμεταλλεύεται τη συγκυρία στη Μέση Ανατολή και να εξαπολύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων, για τις οποίες βέβαια η ευαίσθητη διεθνής κοινότητα αδιαφορεί επιδεικτικά.

Οι Ισραηλινοί βλέπετε εξέφρασαν από την αρχή τη θέση τους υπέρ της άκριτης αποδοχής των εξελίξεων που δρομολογούν οι ΗΠΑ οπότε οτιδήποτε και να κάνουν είναι για το καλό της παγκόσμιας ασφάλειας.

ΑΠΟΡΙΑ: Θα μπορούμε να παραμείνουμε τελικά στη χώρα την περίοδο που θα διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ή μήπως η παρουσία των Ελλήνων στην Ελλάδα αποτελεί μειονέκτημα για την ασφάλεια της διοργάνωσης;

Οσο να 'ναι η ελληνική κοινή γνώμη που διαπνέεται από αντιαμερικανισμό ίσως να μην είναι ό,τι καλύτερο, οπότε και προκειμένου να διευκολύνουμε, να πρέπει να μετακομίσουμε σε κάποια γειτονική χώρα για λίγο.

Φανταζόμαστε ότι θα μας λύσει την απορία μέχρι να ολοκληρώσει τους ελέγχους του ο κ. Ζακ Ρογκ, με κάποια ανακοίνωση η Γιάννα Αγγελοπούλου. Μόνο μην το ξεχάσουν... Αν μπορούν, να μας ειδοποιήσουν έγκαιρα να προετοιμαστούμε...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ