Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάλεσμα μπροστά στις εκλογές στις 4 - 15 Δεκέμβρη

Από παλιότερες εκδηλώσεις του Συλλόγου
Από παλιότερες εκδηλώσεις του Συλλόγου
«Με όπλο την οργάνωσή μας, στον αγώνα για τις σπουδές, τη δουλειά, τη ζωή που μας αξίζουν», είναι το κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, μπροστά στις εκλογές του το επόμενο διάστημα. Οι εκλογές του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα ΙΕΚ της πόλης από τις 4 έως τις 15 Δεκέμβρη, προετοιμάζονται με έντονη αγωνιστική δραστηριότητα και πλούσια συζήτηση σε κάθε σχολή. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Ο Σύλλογος είναι η οργάνωση των σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ!

Ενας χρόνος έχει περάσει από τις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου μας, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες σπουδαστές των ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος αφορά όλους εμάς ανεξαρτήτως ειδικότητας - επαγγέλματος, που μας ενώνουν τα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα. Να μάθουμε την ειδικότητά μας όπως πρέπει χωρίς να βάζουμε το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη, με βιβλία, δωρεάν αναλώσιμα, να παλέψουμε για το μεροκάματο, για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τους δικούς μας.

Ο Σύλλογος ανέπτυξε πλούσια δράση πέρυσι. Πήρε μέρος σε συλλαλητήρια, έστειλε το αντιπολεμικό μήνυμα "Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία" με τη συμμετοχή στο Αντιμπεριαλιστικό Διήμερο του ΠΑΜΕ, πρωτοστάτησε για να δίνονται δωρεάν τα αναλώσιμα σε μια σειρά σχολές, έκανε παρεμβάσεις στις διοικήσεις για τα ζητήματα θέρμανσης και υποδομής των κτιρίων, για τα προβλήματα στις πρακτικές των συναδέλφων μας.

Μετράμε μεγάλα και μικρά βήματα, κάθε φορά γινόμαστε και καλύτεροι!

Η περσινή δραστηριότητα μας αφήνει εξοπλισμένους με πλούσια συμπεράσματα για το πώς θα γίνουμε ικανότεροι στην οργάνωση και διεκδίκηση των σπουδαστών, πώς θα δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας.

Την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη, με απόφαση του ΔΣ, προετοιμάζουμε κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ για την έλλειψη του πάσο για τις μεταφορές των σπουδαστών. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που το βλέπουμε καθημερινά στη ζωή μας, πολλοί σπουδαστές που μένουν μακριά από τη σχολή τους αναγκάζονται να παίρνουν δύο και τρία λεωφορεία, ακόμα και ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη μεταφορά τους, ακόμα και να διακόπτουν τις σπουδές τους. Διεκδικούμε την άμεση απόκτηση του πάσο και προβάλλουμε το αίτημά μας να μην αναγκάζεται κανένας σπουδαστής να διακόπτει τις σπουδές του για οποιονδήποτε οικονομικό λόγο. Υπό αυτό το πρίσμα διεκδικούμε συνολικά σύγχρονες και δωρεάν σπουδές, πρακτική πάνω στην ειδικότητα με κανονικό μισθό.

Με δυνατό Σύλλογο μπορούμε να δυναμώσουμε τον αγώνα για ολοκληρωμένες σπουδές πάνω στην ειδικότητα, για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Τα όνειρά μας και τη ζωή μας δεν θα μας τα χαρίσει κανείς! Η εμπειρία μας μέσα και έξω από τη σχολή το επιβεβαιώνει. Με οργάνωση, συλλογικό αγώνα, αλληλεγγύη, ο ένας για τον άλλο, μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί. Οπως παλεύουμε καθημερινά για να τα βγάλουμε πέρα στο μεροκάματο και τη ζωή, έτσι με την ίδια δύναμη πρέπει να παλεύει ο ένας πλάι στον άλλο για τα δικαιώματά μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δηλαδή τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή αμοιβή, την ασφάλιση, τη φροντίδα της υγείας μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψυχαγωγία, για αθλητισμό. Είναι ψέμα ότι "δεν αλλάζει τίποτα με τους αγώνες". Χωρίς τους αγώνες τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο.

Η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μας προετοιμάζουν από τα θρανία κιόλας να χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις μας. Θέλουν να μην γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, να μη μάθουμε ποτέ τις κατακτήσεις που πέτυχε ο οργανωμένος αγώνας των εργατών και του λαού τις προηγούμενες δεκαετίες. Θέλουν να συνηθίσουμε τη ζωή χωρίς δικαιώματα, ώστε αύριο στη δουλειά να θεωρούμε δεδομένο το μισό μεροκάματο που θα μας δίνουν, την μισή ζωή που θα ζούμε. Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα θέλουν να χτιστεί η "ανάπτυξή" τους. Αυτή είναι η πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ακολουθεί και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είναι ο δρόμος της ΕΕ, που προστατεύει τα συμφέροντα των εργοστασιαρχών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και τσακίζει τις ζωές του λαού και της νεολαίας.

Δυναμώνουμε τον Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ με την ψήφο, τη σκέψη, τη γνώμη και πάνω από όλα με τη συμμετοχή του σπουδαστή στη δράση.

Η δράση του καθενός μετράει ξεχωριστά μέσα στο τμήμα και την πρακτική. Σκοπός τώρα είναι το ψηφοδέλτιο του Συλλόγου να γίνει ακόμα πιο μαζικό από άλλες χρονιές, να έρθουν και άλλοι συνάδελφοι στις διαδικασίες του, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε γνώμη, να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα. Να συγκροτήσουμε ξεχωριστά μέσα στα τμήματα και ΙΕΚ τις επιτροπές του Συλλόγου που θα μπορούν να ενημερώνουν και να ενημερώνονται από το ΔΣ, να είναι τα μάτια και η φωνή του Συλλόγου.

Να δυναμώσουμε τη συμμετοχή μας και τον κοινό αγώνα με τα σωματεία των κλάδων και των ειδικοτήτων μας, που μας ενημερώνουν σταθερά για τα δικαιώματά μας, για το τι θα συναντήσουμε στην πρακτική και αύριο στη δουλειά. Και αυτά είναι τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που παλεύουν για το συμφέρον των εργατών κόντρα στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Δρούμε για τη συμμετοχή των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Οι εκλογές του Συλλόγου μας μπορούν και θα δώσουν το απαραίτητο έναυσμα για το δυνάμωμα των αγώνων για τις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών, που έρχονται κόντρα στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, για την Εκπαίδευση και ζωή που μας αξίζουν».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org