Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «INTERAMERICAN» - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
Εμποδίζουν την επικοινωνία της ΕΑΣΚ με τους εργαζόμενους

Τη στάση της διοίκησης της «Interamerican» και των εκπροσώπων του επιχειρησιακού σωματείου στο συγκεκριμένο όμιλο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΑΣΚ), επισημαίνοντας ότι προσπάθησαν να εμποδίσουν την επικοινωνία της με τους εργαζόμενους της εταιρείας και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου (Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων - ΣΥΑΕ).

Οπως αναφέρει η ΕΑΣΚ, στις 16/11, «η επιχείρηση εμπόδισε την είσοδο εκπροσώπων της ΕΑΣΚ και το μοίρασμα της διακήρυξής της στο κτίριο που στεγάζεται η "Anytime". (...) Την εταιρεία "εκπροσώπησε" ο ταμίας του επιχειρησιακού σωματείου! Αυτός "εξήγησε" στους εκπροσώπους της ΕΑΣΚ πως η "Interamerican" δεν επιτρέπει την περιοδεία υποψηφίων ενόψει εκλογών του ΣΥΑΕ, γιατί το κλαδικό σωματείο... "ουσιαστικά δεν έχει μέλη στην επιχείρηση", ενώ "στον όμιλο όλοι είναι γραμμένοι στο επιχειρησιακό σωματείο"». Ανάλογη ήταν και η αντιμετώπιση από τον γραμματέα του επιχειρησιακού σωματείου, ο οποίος, ακόμα χειρότερα, «κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης να... συνοδεύσει τους εκπροσώπους της ΕΑΣΚ έξω από τον χώρο».

Αυτός είναι, σημειώνει η ΕΑΣΚ, «ο συνδικαλισμός που κυριαρχεί σήμερα στον κλάδο κι αντιπροσωπεύει η παράταξη "Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση" - σε κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ)». Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στην "Anytime" (όπως και σε άλλα τμήματα της "Interamerican", λ.χ. μηχανογράφηση) είναι "ενοικιαζόμενοι", τους οποίους το επιχειρησιακό σωματείο αρνείται να εγγράψει ως μέλη, όπως δεν τους καλύπτει και η επιχειρησιακή σύμβαση που αυτό υπογράφει με την "Interamerican"... Επομένως, το κλαδικό σωματείο είναι το μόνο στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι!».

Η ΕΑΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν «με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Με εγγραφή όλων μας και πρώτα απ' όλα όλων των εργαζομένων με καθεστώς "ενοικίασης" στο κλαδικό σωματείο ΣΥΑΕ. Με μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του ΣΥΑΕ και στήριξη των δυνάμεων της ΕΑΣΚ και των υποψηφίων της μέσα από τους χώρους της "Anytime" και της "Interamerican"».

  • Οι εκλογές συνεχίζονται με το εξής πρόγραμμα:

-- Θεσσαλονίκη: 28, 29, 30 Νοέμβρη (15.00 - 18.00), στο υποκατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής, Μητροπόλεως 13, πλατεία Ελευθερίας.

-- Αθήνα: Παρασκευή 1/12 (12.00 - 19.00). Δευτέρα 4/12, (12.00 - 19.00). Τρίτη 5/12 (10.30 - 19.00), στα γραφεία του ΣΥΑΕ, Βησσαρίωνος 9 και Σίνα 5ος όροφος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ