Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αντιδρά στην εντατικοποίηση και τις απλήρωτες υπερωρίες

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας έκανε χτες το απόγευμα το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τις απλήρωτες υπερωρίες. Η κινητοποίηση προετοιμάστηκε με συζήτηση σε χώρους δουλειάς, που πήρε τη μορφή αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων σε καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, του Σωματείου στη «Mellon», σωματειακών επιτροπών, με υπογραφές εργαζομένων σε κείμενο ενάντια στο χτύπημα των δικαιωμάτων τους.

Στο πλευρό τους, έξω από το υπουργείο Εργασίας, βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Το πανό του κλαδικού Σωματείου πρόβαλλε το σύνθημα για «Μείωση του εργάσιμου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του κλαδικού σωματείου συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη. Οπως κατήγγειλε, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για μια σειρά χώρους δουλειάς, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δεν έχει κάνει τους απαραίτητους ελέγχους, με ευθύνη της κυβέρνησης. Επιπλέον, αναφέρθηκε περίπτωση όπου ενώ το σωματείο είχε καθορίσει ραντεβού με το ΣΕΠΕ για έλεγχο σε κατάστημα της Eurobank, η μέρα εκείνη ήταν η μόνη μέρα που οι εργαζόμενοι δεν δούλεψαν υπερωρίες!

Ο γγ προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία ελέγχων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει προσωπικό, την ώρα που η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Εργασίας διαφημίζουν με κάθε ευκαιρία ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς! Το κλαδικό σωματείο δήλωσε ότι όσα ισχυρίζεται ότι κάνει η κυβέρνηση, είναι ελάχιστα μπροστά στην καθημερινότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Υπάρχουν όχι μόνο απλήρωτες, αλλά και αδήλωτες υπερωρίες.

Η Εφ. Χαλιού, πρόεδρος του κλαδικού, μετά τη συνάντηση ανέδειξε την ανάγκη οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, φέρνοντας ως θετικό παράδειγμα που πρέπει να βρει συνέχεια, τον τρόπο που άνοιξε η συζήτηση στους χώρους δουλειάς και προετοιμάστηκε η χτεσινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org