Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΠΟ
Στάσεις εργασίας σήμερα

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, κηρύσσει σήμερα Τετάρτη πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας, για τις ώρες 12.00 - 15.00. Αντίστοιχη στάση κήρυξε και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Τετράωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Στη σχετική τους ανακοίνωση, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα:

«Επαναλαμβάνοντας την άποψή μας για την εξόφθαλμη υποστελέχωση του υπουργείου Πολιτισμού και για την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης και του ΥΠΠΟΑ μπροστά στις μεγάλες και επιτακτικές ανάγκες του τομέα του Πολιτισμού, καταγγέλλουμε ως εμπαιγμό και κοροϊδία τη δρομολογημένη προκήρυξη για ...33 θέσεις αρχαιολόγων».

Οπως αναφέρουν, αφού δημιούργησαν πρώτα στρατιές ανέργων και γιγάντωσαν την εργασιακή ομηρία «πλήττοντας κατ' εξακολούθηση το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχονται τώρα, σχεδόν προσβλητικά, να μας προσφέρουν μια σταγόνα στον ωκεανό: 33 θέσεις εργασίας.

Η προκήρυξη αυτή θυμίζει κατά πολύ το κοινωνικό μέρισμα που ετοιμάζεται να χορηγήσει στο προσεχές διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Αφού πρώτα μας καταλήστεψαν, έρχονται τώρα να μας προσφέρουν ...φιλοδώρημα. Αφού πρώτα κατάργησαν για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ τη μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχονται τώρα να ανοίξουν θέσεις εργασίας για ...0,64 αρχαιολόγους ανά νομό της χώρας!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ