Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΣΑΠ
Ερωτηματικά και αντιδράσεις

Στην ευθεία υπονόμευση της ασφάλισης και των ταμείων των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ περνάει η διοίκηση της εταιρίας σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Εργαζομένων. Στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2001 που υπέγραψε πρόσφατα η Ενωση Εργαζομένων με την εταιρία, περιλαμβάνεται άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι όλο το προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών του «εντάσσεται σε πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ευρείας συμπληρωματικής περίθαλψης»! Ο όρος αυτός της Συλλογικής Σύμβασης έχει προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους, αλλά και μέσα στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ.

Ο όρος αυτός της Συλλογικής Σύμβασης περιλαμβάνεται στο άρθρο 6. Βέβαια «συνοδεύεται» από την επισήμανση ότι με το πρόγραμμα της ιδιωτικής ασφάλισης «δε θίγεται στο ελάχιστο» το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ το κόστος του προγράμματος αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η εταιρία. Η δαπάνη του ανέρχεται στο 1% της δαπάνης μισθοδοσίας.

Το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθεί και στη Συλλογική Σύμβαση των ηλεκτροδηγών με βάση τη σχετική νομοθεσία περί μαζικότερου σωματείου στο χώρο, γεγονός που προκάλεσε τη σύσσωμη αντίδραση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ. Η Σύμβαση των ηλεκτροδηγών ακόμα δεν έχει υπογραφεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ