Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Η Τουρκία ετοιμάζει νέους πλωτούς σταθμούς

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας του να τεθούν άμεσα σε λειτουργία δύο ακόμα πλωτοί σταθμοί αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU - Floating Storage and Regasification Units), στο πλαίσιο των σχεδιασμών της να αναδειχθεί σε ευρύτερο ενεργειακό κόμβο.

Μιλώντας σε συνεδρίαση Επιτροπής της τουρκικής Βουλής, ο Αλμπαϊράκ επισήμανε ότι η Τουρκία θα δυναμώσει την προσπάθειά της να διαφοροποιήσει τους δικούς της ενεργειακούς πόρους αλλά και τις ενεργειακές «διαδρομές». Σε αυτήν την κατεύθυνση, συνέχισε, η χώρα θα επεκτείνει τις γεωτρήσεις αλλά και τις σεισμικές ερευνητικές επιχειρήσεις, θα ενισχύσει τις ενεργειακές της υποδομές. Ειδικότερα, πρόσθεσε ότι μέχρι τα τέλη του 2017 ένας σταθμός FSRU θα τεθεί σε λειτουργία στην περιοχή Ντορτιόλ της επαρχίας Χατάι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η λειτουργία ενός ακόμα FSRU στον κόλπο Σάρος, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου, νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός τόνισε πως η χώρα μετέχει σε πληθώρα ενεργειακών σχεδιασμών, όπως οι αγωγοί ΤΑΝΑΡ και «TurkStream».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ