Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Κύπρο ο Αιγύπτιος Πρόεδρος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Δευτέρα ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, που θα πάρει μέρος και στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου η οποία θα γίνει στη Λευκωσία την Τρίτη 21 Νοέμβρη. Οπως δήλωσε χτες ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στη συνάντηση που θα έχει με τον Αιγύπτιο ομόλογό του θα περιληφθούν «και τα ενεργειακά θέματα που αφορούν τα συμφέροντα των χωρών που εμπλέκονται». Μεταξύ άλλων, ο Σίσι θα απευθυνθεί και σε συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου «Euro Africa Interconnector» θα βρεθεί στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου που θα συνδέει τα τρία δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και θα κατευθύνεται στην Ευρώπη.

Οι συζητήσεις για ενεργειακές και συνολικότερες επενδυτικές συνεργασίες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο κλιμακώνονται, ενώ οι συνομιλίες για τη διχοτόμηση της Κύπρου περιπλέκονται διαρκώς, αλληλεπιδρώντας και με σφοδρές κόντρες ισχυρών μονοπωλιακών και γεωπολιτικών συμφερόντων. Χτες, ο λεγόμενος «αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» του ψευδοκράτους, Σερντάρ Ντενκτάς, είπε απροκάλυπτα: «Ολος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου", που υπερασπίστηκε τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων από τις ελληνικές δυνάμεις κατοχής, αποτελεί μια ανεξάρτητη Δημοκρατία και θα παραμείνει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ