Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Η «σκυτάλη» στη Γερουσία...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Φουρτούνες»" αναμένει η κυβέρνηση Τραμπ κατά την επικείμενη συζήτηση στη Γερουσία του νομοσχεδίου φορολογικής μεταρρύθμισης, μολονότι ψηφίστηκε χτες από 227 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, έναντι 205.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα της μακράς προεκλογικής εκστρατείας που ξεκινά ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2018 για την ανανέωση των 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων και 33 εδρών της Γερουσίας.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει τέσσερις φορολογικές κλίμακες από 12% έως 39,6% για τη φορολόγηση ιδιωτών και μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 20% από 35%.

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος Τραμπ μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων παρουσίασε το νομοσχέδιο σαν «τη μεγαλύτερη προσπάθεια μείωσης των φόρων στην αμερικανική ιστορία». Επιπροσθέτως, Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές προέβαλαν στα θετικά του νομοσχεδίου τη μείωση του εταιρικού φόρου και την απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, αποσιωπώντας τη συνέχιση δυσανάλογων βαρών στα λαϊκά νοικοκυριά και τη μεσαία τάξη.

Οι έρευνες γύρω από τον Τραμπ

Σε αυτό το κλίμα, εντείνονται και οι έρευνες του ανεξάρτητου ανακριτή Ρ. Μιούλερ με επίκεντρο το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Χτες ο Μιούλερ ζήτησε να του παραδοθούν περισσότερα έγγραφα σχετικά με την λεγόμενη «εμπλοκή της Ρωσίας» στις εκλογές του 2016.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως δικηγόρος του γαμπρού του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, δεν παρέδωσε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας έγγραφα σχετικά με «μία μυστική προσέγγιση από τη Ρωσία».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org