Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Μήνυμα αλληλεγγύης προς την ΚΝΕ

Για την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα αλληλεγγύης με αφορμή την πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για την επίθεση χρυσαυγιτών σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, το Νοέμβρη του 2012, απέστειλε η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας (TKG).

Στο μήνυμά της αναφέρεται:

«Η ΚΝ Τουρκίας (TKG) καταδικάζει απερίφραστα τις διώξεις των μελών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) που έπεσαν θύματα φασιστικής επίθεσης. Αυτή η απαράδεκτη απόφαση είναι τόσο χτυπητή που αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της αστικής νομοθεσίας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αποτελεί εξέλιξη που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, είναι απόφαση πολιτικά απαράδεκτη που επιχειρεί να δώσει νομικό "πάτημα" στην υποταγή του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη βία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, ποινικοποιώντας την απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις.

Η ντροπιαστική απόφαση δε δείχνει τίποτα άλλο παρά τα δύο διαφορετικά πρόσωπα του αντικομμουνισμού. Από τη μια, έχουμε φασίστες που επιτίθενται στους συντρόφους μας που δούλευαν για την προπαγάνδιση μιας απεργίας. Από την άλλη, έχουμε την αστική νομοθεσία, που προσπαθεί να εξισώσει τα λεγόμενα "δύο άκρα" προκειμένου να διώξει τους κομμουνιστές και το εργατικό κίνημα. Αυτό είναι άριστο παράδειγμα τού πώς οι καπιταλιστές προσπαθούν να εμποδίσουν την πολιτική μας δράση μέσα από διαφορετικούς μηχανισμούς καταστολής. Από τη μία, οι νομικές τους διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από αντικομμουνισμό και, από την άλλη, οι φασίστες τους που οργανώνουν δολοφονικές προκλήσεις είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο αποσκοπούν στο να απομακρύνουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από την πολιτική.

Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις που αντιμετωπίζουμε στον αγώνα μας για τη σοσιαλιστική εξουσία αυξάνουν το μίσος μας προς την καπιταλιστική βαρβαρότητα και δυναμώνουν τη θέλησή μας να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης. Είτε με άγρια είτε με ήπια μέτρα, δεν θα αποπροσανατολιστεί ο αγώνας μας για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Οι κομμουνιστές θα στέκονται ενάντια σε κάθε επίθεση από αντιλαϊκές δυνάμεις. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας της ΚΝΕ και καταδικάζουμε για άλλη μία φορά αυτήν την αντικομμουνιστική απόφαση σε βάρος τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ