Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον εορτασμό

Κοινή ανακοίνωση μελών του ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967-'74

Καταγγέλλουν την ομάδα που κράτησε για μιάμιση μέρα μαθητές και φοιτητικούς συλλόγους έξω τον ιστορικό χώρο
Καταγγέλλουν την ομάδα που κράτησε για μιάμιση μέρα μαθητές και φοιτητικούς συλλόγους έξω τον ιστορικό χώρο
Με κοινή ανακοίνωσή τους, εννιά μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) 1967-'74 καλούν το λαό σε μαζική συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου και καταδικάζουν την ομάδα που επιχείρησε φέτος να αμαυρώσει τον εορτασμό. Την ανακοίνωση συνυπογράφουν τα μέλη του ΔΣ του ΣΦΕΑ: Δούρος Βασίλης, Καραπάνος Χρήστος, Κούκου Ντίνα, Κουτσουράς Χάρης, Σκουρτόπουλος Σταύρος, Τζιαντζής Θεόδωρος, Τριανταφύλλου Νίκος, Τσολακίδου Ολγα και Χαλβατζής Σπύρος. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Με τα τελευταία γεγονότα που προκάλεσε μια ομάδα ατόμων που δεν έχει καμιά σχέση με το φοιτητικό, σπουδαστικό και γενικότερα με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, με την "κατάληψη" του Πολυτεχνείου, δημιουργούνται εμπόδια που ακυρώνουν την επιθυμία μαθητών, σπουδαστών και άλλων εργαζομένων της Αθήνας και του Πειραιά να επισκεφτούν το Πολυτεχνείο για να τιμήσουν τον λαϊκό ξεσηκωμό και να μάθουν περισσότερα για τις ηρωικές μέρες της εξέγερσης.

Ασφαλώς, όλοι όσοι χρόνια τώρα, κυβερνήσεις, υπηρεσίες, μηχανισμοί και η αμερικάνικη πρεσβεία, επιδιώκουν να υπονομεύσουν και απαξιώσουν το νόημα και τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του γιορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη, όλοι οι εχθροί του εργατικού και λαϊκού κινήματος τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για τη συμβολή της ομάδας αυτής στην πραγμάτωση των επιδιώξεών τους.

Μην ξεχνάμε πως και στο παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιχειρήθηκαν παρόμοιες προσπάθειες από διάφορα κέντρα, οι οποίες αποκρούστηκαν από το νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα, με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Την ίδια τύχη θα έχει και η τωρινή προσπάθεια, για την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προφανώς επιχαίρει, μετά τις πρόσφατες φιλοαμερικάνικες δηλώσεις και δεσμεύσεις της.

Η εικόνα που δημιουργείται από τις επαφές της πλειοψηφίας του ΣΦΕΑ με αυτές τις ομάδες αποπροσανατολίζει από το κύριο, που είναι η αποκάλυψη και καταδίκη των επιδιώξεών τους.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να αγνοήσει τις προκλήσεις της ομάδας αυτής και να γιορτάσει, όπως πάντα, μαζικά και μαχητικά τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη. Να συνδέσει τους στόχους και τα αιτήματα του χτες με τα αιτήματα και τις ανάγκες που το σήμερα γεννά, ενάντια στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Να συνεχίσει τη μαζική πάλη του για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να αποτρέψει τις νέες διευκολύνσεις στις αμερικανικές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις, που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας στον Τραμπ.

Να διαδηλώσει μαζικά με τις ταξικές δυνάμεις και φοιτητικούς συλλόγους, με το εργατικό κίνημα, στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία».

  • Την προσπάθεια παρεμπόδισης του εορτασμού του Πολυτεχνείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καλώντας τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή πορεία, «επικαιροποιώντας το μήνυμά του για πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, για μια Ελλάδα της δουλειάς και ειρηνική».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ