Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στην πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών

Εκδήλωση της ΚΝΕ για τους νέους στη Μαθητεία και Κατάρτιση

Η σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι σπουδαστές των ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και άλλων χώρων κατάρτισης, οι αιτίες για τα προβλήματα και η πραγματική διέξοδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η Τομεακή Οργάνωση Μαθητείας - Κατάρτισης Αττικής της ΚΝΕ, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση είχε θέμα «Η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκονται σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας» και εντάσσεται στο πλαίσιο μια πλατιάς πολιτικής δραστηριότητας με περιοδείες και εξορμήσεις στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε χώρους κατάρτισης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Λάππας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος κατέδειξε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία και με άλλους αστικούς φορείς εξαπατά τους σπουδαστές, μιλώντας για «αναβάθμιση» της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, και εξήγησε πώς αυτό μεταφράζεται στις σπουδές, στις ζωές, στις ανάγκες των σπουδαστών. Ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για την πραγματική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Κατάρτισης και αναφέρθηκε στο συλλογικό αγώνα που πρέπει να δώσουν οι σπουδαστές για τη ζωή τους, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους, έχοντας ξεκάθαρο ποιοι είναι οι αντίπαλοι αλλά και ποιοι οι σύμμαχοι με τους οποίους θα πορευτούν για να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

«Ως ΚΚΕ και ΚΝΕ γνωρίζουμε ότι οι σπουδαστές έχουν απαιτήσεις, αξίες, ιδανικά, για το παρόν και το μέλλον της ζωής τους! Οπως παλεύετε καθημερινά για να τα βγάλετε πέρα στο μεροκάματο και τη ζωή, έτσι, με την ίδια δύναμη πρέπει να παλεύετε ο ένας πλάι στον άλλο για τις σύγχρονες ανάγκες σας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ν. Λάππας, τονίζοντας επίσης: «Είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει το ρεύμα ενάντια στις χαμηλές απαιτήσεις, το μέτωπο ενάντια σε εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ και των ΙΕΚ έρμαιο ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων, που τους θέλουν υποταγμένους στα ναρκωτικά, σε παλιά και νέα υποκατάστατα και ψεύτικους παραδείσους. Είναι παράγοντες συμβιβασμού της νεολαίας, απομάκρυνσής της από την ταξική πάλη (...) Είναι ανάγκη σήμερα να ισχυροποιηθεί το ριζοσπαστικό ρεύμα μέσα στους χώρους όπου ζει, εργάζεται και μορφώνεται η νεολαία. Να ξεπεραστούν οι αρνητικοί συσχετισμοί μέσα στο κίνημα, που ούτε στατικοί ούτε αιώνιοι είναι. Να αλλάξει η διαλυτική εκφυλιστική κατάσταση μέσα στο κίνημα.

Με αιτήματα και στόχους πάλης που μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες νεανικές και λαϊκές ανάγκες και γι' αυτό εκ των πραγμάτων έρχονται σε ρήξη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ομιλητής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ