Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία αύριο για τις απολύσεις εκπαιδευτικών με αναπηρία

Με παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, στη 1.30 το μεσημέρι, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την επαναπρόσληψη των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών, που παρότι ανήκουν σε ειδική κατηγορία με σοβαρό νόσημα, απολύθηκαν λόγω καθυστέρησης των δικαιολογητικών τους. Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΛΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αναπληρώτριες απολύθηκαν με το αιτιολογικό πως δεν έχουν προσκομίσει το ανανεωμένο πιστοποιητικό από ΙΚΑ - ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η μία μάλιστα από τις εκπαιδευτικούς, που εργαζόταν σε σχολείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, είχε καταθέσει αίτηση για εξέταση και έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού από τις 25 Απρίλη και απολύθηκε παρότι εξήγησε ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση έκδοσής του, ενώ αντίστοιχη είναι και η περίπτωση εκπαιδευτικού από τη Βοιωτία.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για να γυρίσουν άμεσα οι εκπαιδευτικοί στην τάξη, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων προχωρά σε συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών μέσω της ιστοσελίδας www.anaplirwtes.gr, καταγγέλλοντας την «ανάλγητη, απάνθρωπη, βάρβαρη», όπως τη χαρακτηρίζει, στάση της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ