Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019
Με Μπουρούση η Εθνική στα προκριματικά

Με τον Γιάννη Μπουρούση στις τάξεις της αναμένεται να παρουσιαστεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ στους επερχόμενους αγώνες της με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019, στις 24 και 27 Νοέμβρη. Ο 33χρονος σέντερ, που συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα, πήρε το «πράσινο φως» από την ομάδα του, τους Zhejiang Lions, για να δώσει το «παρών». Παραμένει ωστόσο ανοιχτό αν αυτό ισχύει και για τα δύο παιχνίδια, καθώς τρεις μέρες μετά τον αγώνα με το Ισραήλ έχει αγώνα με την ομάδα του, και σε συνδυασμό και με το πολύωρο του ταξιδιού της επιστροφής (σχεδόν 24 ώρες με τις αναμονές) δημιουργείται πρόβλημα.

Με παίκτες Ευρωλίγκας οι περισσότερες κλήσεις

Με τις περισσότερες ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες μέχρι τώρα να συμπεριλαμβάνουν στις κλήσεις των διεθνών και παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκας, παρά την άρνηση της τελευταίας να διακόψει την αγωνιστική της δραστηριότητα, ολοκληρώνεται η παρουσίαση των αποστολών των Εθνικών ομάδων ενόψει των μπαράζ. Βέβαια, με βάση την στάση της Λίγκας και των ισχυρών ομάδων στο θέμα, παραμένει άγνωστο ποιοι και πόσοι τελικά θα δώσουν το «παρών», αφού εκείνη τη βδομάδα η Ευρωλίγκα έχει κανονική αγωνιστική.

Τελευταία παραδείγματα αποτελούν οι κλήσεις για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Ισπανίας, Σερβίας και Γερμανίας, στις οποίες υπάρχουν όλοι οι διεθνείς που αγωνίζονται σε ομάδες της Ευρωλίγκας. Μια μέση οδό έδειξε να ακολουθεί η ιταλική Ομοσπονδία, αφού άφησε εκτός κάποιους, όπως τους Μέλι και Ντατόμε της Φενέρ και τον Χάκετ της Μπάμπεργκ, ωστόσο κάλεσε τους Φοντέκιο και Αμπας της Αρμάνι Μιλάνο.

Αντιδράσεις στην Τουρκία για παίκτες της Φενέρ

Για το θέμα, μάλιστα, ένταση δημιουργήθηκε στην Τουρκία, μετά την ανακοίνωση των Τούρκων διεθνών της Φενέρ ότι δεν θα ενισχύσουν την ομάδα της χώρας τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το γεγονός δημιούργησε αρκετές αντιδράσεις στη χώρα. Στον αντίποδα ήταν κοινή δήλωση δύο διεθνών παικτών της Εφές, των Ντόγκους Μπαλμπάι και Μπιρκάν Μπατούρκ, με την οποία ενημέρωσαν πως θα αγωνιστούν κανονικά με την Εθνική ομάδα της Τουρκίας στους αγώνες μπαράζ και όχι με την ομάδα τους για την Ευρωλίγκα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ