Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Με διαφορετικές αποστολές και δυσκολίες

Μπορεί για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν (είχε ξανασυμβεί και στον Α' γύρο) ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να αγωνίζονται την ίδια μέρα, όπως συμβαίνει σήμερα, εντούτοις η 3η αγωνιστική των ομίλων τους στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας, τους βρίσκει με διαφορετικές αποστολές και στόχους. Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται στην Τουρκία με τη Φενέρ (20.00 NS2) με στόχο να συνεχίσουν αήττητοι και να παραμείνουν στην κορυφή του ομίλου, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος τη Ζαλγκίρις (22.00 ΝΕΡΙΤ) ψάχνει τη δεύτερη νίκη του σε τρία παιχνίδια προκειμένου να διατηρηθεί εντός των θέσεων πρόκρισης.

Το ραντεβού του Ολυμπιακού με τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη έχει μια ιδιαιτερότητα, αυτή της κόντρας του με τον πρώην τεχνικό του αιώνιου αντίπαλου, Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και μεγάλη βαρύτητα όσον αφορά τα πιο πρακτικά ζητήματα. Και αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης κόντρα σε μια ομάδα που θεωρείται εκ των βασικών τους αντιπάλων στον όμιλο οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν σημαντικό βήμα για τον στόχο της παρουσίας τους στα προημιτελικά. Ωστόσο κρίσιμη είναι η αναμέτρηση και για τους γηπεδούχους αφού μετά την εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρεμιέρα τα περιθώρια για νέα απώλεια έχουν στενέψει, ειδικά για τον στόχο της κατάκτησης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας για το παιχνίδι αν και έχρισε φαβορί τους γηπεδούχους επισήμανε πως έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του ότι μπορούν να ξεπεράσουν νικηφόρα ένα δύσκολο εμπόδιο. Οπως είπε, η προσοχή πρέπει να στραφεί σε όλη τη Φενέρ και όχι μόνο σε 2 - 3 παίκτες που λογίζονται ως... βαριά χαρτιά. Το καλό για τον Ελληνα τεχνικό είναι ότι μετά και την προσθήκη του Λοτζέσκι, πέραν των απόντων λόγω αποθεραπείας (Παπαπέτρου - Αγραβάνη) δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι (είχε προηγηθεί η νικηφόρα πρεμιέρα με τη Μακάμπι) ψάχνει την επιτυχία, μετά την ήττα στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα, κόντρα στη Ζαλγκίρις που έχει την ίδια συγκομιδή μέχρι στιγμής (1 νίκη - 1 ήττα). Το τεστ θεωρείται δυνατό για τους «πράσινους» αφού η Ζαλγκίρις φέτος δείχνει ανεβασμένη αγωνιστικά (5 νίκες στην Α' φάση) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια διαθέτοντας και την 4η καλύτερη φετινή άμυνα στη διοργάνωση. Ο προπονητής των «πρασίνων», Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που μετά την αποθεραπεία των Σλότερ, Παππά έχει πλέον τους πάντες διαθέσιμους, μίλησε για τις παγίδες του παιχνιδιού τονίζοντας τη σημασία που θα πρέπει να δοθεί στον σημερινό αντίπαλο. Οπως είπε, χρειάζονται αυτοσυγκέντρωση από τους παίκτες του και σωστές επιλογές προκειμένου να διασπαστεί η πολύ καλή άμυνα των αντιπάλων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο σταμάτημα του Αντερσον.

  • Στις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις, στο προσκήνιο βρίσκεται αυτή μεταξύ Ερυθρού Αστέρα - Γαλατασαράι στο Βελιγράδι (22.00 NS4) που διεξάγεται στη σκιά της δολοφονίας του Σέρβου οπαδού στην Κωνσταντινούπολη στην αναμέτρηση των δύο αντιπάλων για τον β' γύρο της Α' φάσης. Τα άλλα παιχνίδια: Λαμποράλ - Νινζί (21.30 NS4), Μάλαγα - Μιλάνο (22.00 ΝS2).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα δύσκολα επιδιώκοντας αντίδραση(2023-11-02 00:00:00.0)
Σε φόντο τετράδας(2017-03-23 00:00:00.0)
Να αποφύγει τα... μπλεξίματα(2017-03-02 00:00:00.0)
Με στόχο να μην... μπλέξει(2017-02-03 00:00:00.0)
Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες(2017-01-13 00:00:00.0)
Τεστ για... δυνατούς(2002-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ