Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Καταγγέλλουν την εκχώρηση της Εστίας Ναυτικών

Στους ιδιώτες παραδίδει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον ξενώνα της Εστίας Ναυτικών, κτίριο που χτίστηκε με σκληρή δουλιά ακόμα και το αίμα των ναυτεργατών μέσα στους σκυλοπνίχτες του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των διοικήσεων της Εστίας Ναυτικών και του Ταμείου Προνοίας Κατωτέρων Πληρωμάτων (ΤΠΚΠΕΝ) και με πρόσχημα τη δήθεν αξιοποίηση της ναυτεργατικής περιουσίας, εκχωρείται ο ξενώνας στην ιδιωτική εταιρία «ΑΘΗΝΑ 2004»! Η εκχώρηση θα «συνοδευτεί» με το διωγμό από τον ξενώνα των 250 περίπου ναυτεργατών από την επαρχία - που είναι είτε άνεργοι είτε φοιτούν σε ναυτικές σχολές - και την απόλυση 40 εργαζομένων της Εστίας!

ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με επιστολή τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τα πολιτικά κόμματα, την ΠΝΟ και αλλού, απαιτούν την ανάκληση της απόφασης, στο κτίριο να γίνουν όλες οι απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες και να εξασφαλιστεί από την Εστία η διαμονή των ναυτεργατών.

Οπως επισημαίνουν τα δύο σωματεία, το όψιμο ενδιαφέρον των αρμοδίων για αξιοποίηση της περιουσίας της Εστίας είναι ψεύτικο «γιατί ενώ οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με έγγραφο από το 1999 ζήτησαν την επισκευή του κτιρίου του ξενώνα των ναυτεργατών, τα διοικητικά συμβούλια του ΤΠΚΠΕΝ και της Εστίας σε συμπαιγνία αρνήθηκαν τις προτάσεις μας και μεθόδευσαν διωγμό των ναυτεργατών και των εργαζομένων του ξενώνα». Επισημαίνουν επίσης ότι η απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή να αποκλειστούν από τη διοίκηση της Εστίας οι εκπρόσωποί τους είχε σκοπό ακριβώς να συγκαλύψει αυτές τις αντιναυτεργατικές επιλογές. Ενώ σημειώνουν ότι η παρουσία εκπροσώπου της ΠΕΜΕΝ στη διοίκηση της Εστίας την περίοδο 1998 - 2000 και οι παρεμβάσεις των ναυτεργατών είχαν αποκαλύψει και αποτρέψει μια σειρά αντιναυτεργατικές ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ