Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η «σταυροφορία» του τρόμου

Η Ιστορία διδάσκει ότι οι σταυροφορίες δεν είχαν ποτέ τους σκοπούς που διαλαλούσαν. Σήκωναν πάντοτε λάβαρο για έναν «ιερό» δήθεν σκοπό, αλλά πίσω από τα σύμβολα και τις μεγαλοστομίες των διοργανωτών υποκρύπτονταν οι πραγματικές προθέσεις τους, που ήταν η κατάκτηση χωρών, η υποδούλωση λαών και το διαγούμισμα των κτήσεων. Περίτρανη απόδειξη για τους πραγματικούς σκοπούς αυτών των ωραιοποιημένων επιδρομών αποτελούν οι τέσσερις σταυροφορίες που έγιναν από τον 11ο έως το 13ο αιώνα μ.Χ. Οι Ευρωπαίοι ηγεμόνες που οργάνωσαν αυτές τις εκστρατείες διαλαλούσαν ότι ήθελαν δήθεν να απελευθερώσουν τους «άγιους τόπους» από τους Αραβες, αλλά απέβλεπαν ουσιαστικά και μόνο στο να βάλουν πόδι στην Παλαιστίνη, στη Συρία και στην Αίγυπτο. Και το πόσον ψευδεπίγραφος ήταν αυτός ο δήθεν πόλεμος κατά των αλλοθρήσκων Αράβων φάνηκε πλήρως όταν κατά την τέταρτη σταυροφορία το ασκέρι των Αγγλων, Γάλλων, Φλαμανδών και άλλων Ευρωπαίων «ιπποτών» επέπεσε επί του χριστιανικού βυζαντινού κράτους και το κράτησε υπό την κυριαρχία του 57 ολόκληρα χρόνια. Οπως μάλιστα αναφέρει ο βυζαντινολόγος Μ. Λεφτσένκο, όταν οι σταυροφόροι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη (Απρίλης του 1204) δε δίστασαν να σφάξουν άπειρους ομόθρησκούς τους και να λεηλατήσουν άγρια την πόλη. Κατά τα άλλα, οι ορδές των σφαγέων και των πλιατσικολόγων είχαν εκστρατεύσει με έμβλημα στις παντιέρες τους το σταυρό και σύνθημά τους το «εμπρός για του Χριστού την πίστη την αγία»!

Στην αυγή του 21ου αιώνα μια νέα «σταυροφορία» ετοιμάζεται από τη Δύση - και κατά συγκυρία - εναντίον ισλαμιστών πάλι. Επικεφαλής στον «ιερό» πόλεμο οι ΗΠΑ και πίσω οι μόνιμοι κολαούζοι τους, Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα κλπ. Πρόσχημα της εκστρατείας «η πάταξη της τρομοκρατίας» που φωλιάζει, όπως λένε οι συνεταίροι του διαβόλου, σε αρκετές ισλαμικές χώρες. Είπαμε όμως. Οι σταυροφορίες άλλο λάβαρο σήκωναν πάντοτε και άλλους στόχους είχαν. και φυσικά από αυτόν τον κανόνα δεν εξαιρείται ο νέος «ιερός πόλεμος» των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Κρύβει κι αυτός βρώμικους στόχους. Κρύβει σχέδια επέκτασης των ιμπεριαλιστών σε χώρες που δεν έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Κρύβει την κατατρομοκράτηση, ταυτόχρονα, των ήδη υποταγμένων κρατών και εντέλει κρύβει τη συρρίκνωση ακόμη περισσότερο των ατομικών δικαιωμάτων παντού, ώστε να καταστούν οι πολίτες όλης της υφηλίου δούλοι στους σύγχρονους σατράπες.

Οι αηδείς κοσμοκράτορες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ελάχιστοι φανατικοί που ενεργούν τυφλά χτυπήματα εναντίον τους δεν μπορούν να τους κάνουν ζημιά. Ούτε ένα λιθαράκι της αυτοκρατορίας τους δεν μπορούν να σείσουν, ούτε μια τριχοειδή ρωγμή δεν μπορούν να κάνουν στο καπιταλιστικό οικοδόμημά τους. Ο μέγας κίνδυνος γι' αυτούς προέρχεται από άλλους, από τους λαούς. Αυτοί είναι το αντίπαλο δέος τους. Και τα μαντάτα τώρα τελευταία δεν είναι καλά. Το Σιάτλ, η Πράγα, η Γένοβα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η λαϊκή αντίδραση κατά της «παγκοσμιοποίησης» και της «νέας τάξης» φουντώνει συνεχώς. Ο Μπιν Λάντεν, λοιπόν, και οι οργανώσεις των καμικάζι είναι το πρόσχημα του «ιερού πολέμου» των Δυτικών και ο πραγματικός στόχος τους είναι να χτυπηθεί το ξεσήκωμα των μαζών πριν φουσκώσει και γίνει ορμητικό ποτάμι.

Η «σταυροφορία» που κήρυξαν οι ΗΠΑ θα φέρει, είναι βέβαιο, το νεομακαρθισμό για τους Αμερικανούς πολίτες και την κατάργηση των ατομικών δικαιωμάτων στις κολοβές ήδη δυτικές δημοκρατίες. Ο φασισμός, δηλαδή, άρχισε να υφέρπει και εάν δεν αντιδράσουν σθεναρά οι λαοί παντού, φωνάζοντας «ΟΧΙ στον πόλεμο» και «ΟΧΙ στα νέα δεσμά», οι μέρες που θα έρθουν θα κουβαλούν άπειρα δεινά.


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ