Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Με έγνοια τη «σταθερότητα»

«Ντιμπέιτ» μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα έκφρασης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατία έγινε χτες βράδυ στην ΕΡΤ2. Συμμετείχαν οι Ν. Ανδρουλάκης, Γ. Καμίνης, Γ. Μανιάτης, Δ. Τζιώτης, Κ. Γάτσιος, Απ. Πόντας, Στ. Θεοδωράκης, Φ. Γεννηματά και Γ. Ραγκούσης.

Αναδεικνύοντας ταυτίσεις όσον αφορά τη στρατηγική του κεφαλαίου αλλά και επιμέρους αποκλίσεις, απάντησαν π.χ. για το σχηματισμό κυβέρνησης και τον εκλογικό νόμο:

Ο Ν. Ανδρουλάκης προέταξε το ζήτημα επίτευξης προγραμματικής συμφωνίας ως προϋπόθεση για σχηματισμό κάποιας συγκυβέρνησης. Επίσης, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, με κάποιο «αναλογικό» εκλογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα και σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Ο Γ. Καμίνης επίσης μίλησε για συμφωνία σε προγραμματική βάση, ζήτησε άλλο εκλογικό νόμο με κάποια ενίσχυση στο πρώτο κόμμα και μικρότερες περιφέρειες. Για το χώρο τους επέμεινε, εξάλλου, να πάνε σε ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα, με μία φωνή.

Ο Γ. Μανιάτης είπε ότι δεν θα αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη και πριν από τις εκλογές θα καταθέσουν προγραμματικό πλαίσιο, επί του οποίου θα καλέσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να πουν αν συμφωνούν ή όχι. Και αυτός μίλησε για μπόνους στο πρώτο κόμμα και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

Ο Στ. Θεοδωράκης είπε και αυτός ότι η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη, ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος για να δίνει ισχυρές κυβερνήσεις. Οτι κυβέρνηση μπορεί να γίνει με «συμβόλαιο» πάνω σε βασικά ζητήματα όπου θα ομονοήσουν αστικές πολιτικές δυνάμεις.

Η Φ. Γεννηματά είπε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και έβαλε ερώτημα προς Τσίπρα και Μητσοτάκη αν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στη σταθερότητα με «προοδευτική ατζέντα». Ζήτησε και αυτή σπάσιμο περιφερειών και μικρό μπόνους στο πρώτο κόμμα.

Ο Γ. Ραγκούσης ζήτησε να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η ΝΔ από το νέο φορέα, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει ο φορέας τους να δώσει την εντύπωση ότι ψάχνει για υπουργικές καρέκλες. Προειδοποίησε ότι αν ο νέος φορέας δεν αποσπάσει υψηλά ποσοστά θα βαρύνεται από τα χρέη του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια μπροστά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο ο δεύτερος γύρος(2017-11-18 00:00:00.0)
Εγινε η πρώτη «τηλεμαχία»(2017-10-13 00:00:00.0)
Σταθερή η συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες(2017-09-30 00:00:00.0)
Αλλος ένας υποψήφιος για υπηρεσίες στο κεφάλαιο(2017-09-01 00:00:00.0)
Εμμένει στις απόψεις του για «ακυβερνησία» και αναμόρφωση(2016-07-05 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς(2016-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ