Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Καταγγέλλει «κολιγιές» του δήμου με τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγγέλλουν την απαράδεκτη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη και του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου Θεσσαλονίκης (Γ' ΣΣ/NRDC-GR) για κοινές «κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις» και καλούν το λαό να καταδικάσει την προκλητική αυτή ενέργεια της δημοτικής αρχής.

Η απόφαση συνεργασίας πάρθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του δήμου (ΝΔ) και με τη στήριξη των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνουν: «Σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση δίνει κυριολεκτικά "γην και ύδωρ" στους ιμπεριαλιστές φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας τη χώρα ακόμη βαθύτερα στα επικίνδυνα NATOικά πολεμικά σχέδια στην περιοχή, η εν λόγω συμφωνία που συνάπτει η διοίκηση του δήμου αποτελεί ωμή πρόκληση απέναντι στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού του δήμου μας.

Είναι γνωστός ο ρόλος του περίφημου NATOικού στρατηγείου (ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps - Greece) που εδρεύει στο Γ' Σώμα Στρατού, ως "Κέντρου Ταχείας Αντίδρασης" έτοιμου να συνδράμει ενεργά τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων της ΝΑΤΟικής συμμαχίας. Η παρουσία του στην πόλη μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων, κάτι που μόνο δεινά και κινδύνους επιφυλάσσει για το λαό μας.

Ο δήμος δεν έχει καμία δουλειά να συνάπτει "μνημόνια συνεργασίας", για κοινές "κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις", με τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους των λαών. Τέτοιου είδους "κολιγιές" επιχειρούν να εξωραΐσουν στα μάτια του κόσμου τον ιμπεριαλιστικό - φονικό χαρακτήρα της NATOικής συμμαχίας ως οργάνου επιβολής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Τεράστιες ευθύνες, πέραν της διοίκησης του δημάρχου Ιγν. Καϊτεζίδη, φέρουν και οι δημοτικές παρατάξεις Αντωνούδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Νυφούδη (Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ) που υπερψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατάπτυστη αυτή συμφωνία.

Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ και οι παρατρεχάμενοί του δεν έχουν καμία θέση στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Οι ιμπεριαλιστές ήταν και είναι ανεπιθύμητοι!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ