Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σφιχταγκαλιάσματα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΑΤΟ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες για τα παζάρια του Τσίπρα με τον Τραμπ, σχετικά με την παραπέρα προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ και των χωρών - μελών του και τα δημοσιεύματα από τα σούρτα - φέρτα και το αλώνισμα των ΝΑΤΟικών στη χώρα μας δίνουν και παίρνουν. Αντικείμενό τους η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολεμικών σχεδιασμών των ιμπεριαλιστικών κέντρων, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την αξιοποίηση υποδομών και στρατευμάτων από τη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ σχετικά με την πραγματοποίηση της συνεδρίασης της Συνόδου των Εθνικών Διευθυντών Εξοπλισμών του ΝΑΤΟ (CNAD) στις Βρυξέλλες. Η Σύνοδος αυτή αποτελεί ένα από τα όργανα του ΝΑΤΟ, που προωθεί την παραπέρα συνεργασία για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ σε ζητήματα σχετικά με την προσαρμογή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και την προσπάθεια τυποποίησής τους για όλες τις χώρες, προκειμένου να αναβαθμισθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων και των μελλοντικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα λοιπόν με κείμενα του ΝΑΤΟ, τυποποίηση είναι η διαδικασία ανάπτυξης και εφαρμογής ιδεών ενέργειας, δογμάτων, διαδικασιών και σχεδιασμού, για την επίτευξη και διατήρηση του πιο αποτελεσματικού επιπέδου συμβατότητας, εναλλαξιμότητας και ομοιοτυπίας στους τομείς των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σχετικά με την επιχειρησιακή δράση, τη διοίκηση και την κατασκευή του πολεμικού υλικού.

Μέσω της τυποποίησης, όπως σχεδιάζουν οι ΝΑΤΟικοί, στα ζητήματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, επιτυγχάνεται η βελτίωση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων σε διάφορες χώρες.

Ολα τα παραπάνω που οι ΝΑΤΟικοί σχεδιάζουν και υλοποιούν σχετικά με την τυποποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, παρουσιάζονται αναλυτικά σε «Εγκύκλιο περί τυποποίησης στις Ενοπλες Δυνάμεις» του υπουργείου Αμυνας το Μάη του 2015.

Επίσης, σε άλλο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στη διοργάνωση, εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ, σχολείου σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη. Το σχολείο είχε εξειδικευμένο περιεχόμενο, σχετικά με την τυποποίηση του ΝΑΤΟ σε αντικείμενα που αφορούν στη σχεδίαση, παραγωγή και συντήρηση των προτύπων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Το παρακολούθησαν 47 επιτελείς από χώρες και φορείς του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την παραπέρα εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνεχίζει την πολιτική που δεκαετίες έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν και οι στρατιωτικές αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, με τη συμμετοχή σε αυτές στρατιωτικών υποδομών και προσωπικού, όπως επιχείρηση «SeaGuardian» στη Μεσόγειο, η ΝΑΤΟική δύναμη Standing NATOMaritime Group - 2 (SNMG-2), Δύναμη Κοσσόβου (KFOR), επιχείρηση ALTHEA στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η αποστολή Eutm MALI, η επιχείρηση στη Μεσόγειο EunavforMed - Sophia, η επιχείρηση στο Λίβανο UNIFIL, η αποστολή στο Αφγανιστάν, η επιχείρηση Atalanta στο Κέρας της Αφρικής κ.ά.

Για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς υπάρχει ένας και μόνος τρόπος: Να εγκαταλείψει ο λαός τον ΣΥΡΙΖΑ και τα αστικά κόμματα. Συσπείρωση με το ΚΚΕ ΤΩΡΑ.


Λ. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ(31/12/2006)
Εκδήλωση του ΚΚΕ για την Εθνική Αμυνα(28/9/2003)
1985: Ανακοινώνεται η «αγορά του αιώνα»(6/3/2001)
Τα όπλα εξυπηρέτησης των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών(4/3/2001)
Παγκόσμιο ρεκόρ στην κούρσα των εξοπλισμών(17/8/1997)
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ(15/11/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org