Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χτες η «επίσημη πρώτη» της μεγάλης μάχης

Πανηγυρικό κλίμα επικρατούσε χτες από νωρίς το απόγευμα στα γραφεία του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι αργά το βράδυ και όσο ήταν σε εξέλιξη το πρώτο «κλείσιμο» για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η Κεντρική Επιτροπή, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος γεμάτοι ενθουσιασμό συγκέντρωναν την ενίσχυση των πρώτων ημερών. Τα «κόκκινα μεροκάματα», οι εισφορές των οπαδών, τα κουπόνια που έκοψαν εργαζόμενοι σε χώρους δουλειάς, έδιναν κι έπαιρναν.

Κάθε ΚΟ και μια μικρή γιορτή, με μουσική, χορό, λίγο κρασί και μεζεδάκια. Οσο η ώρα περνούσε, τόσο φούντωνε και η συζήτηση για τους στόχους των Κομματικών Οργανώσεων, για τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν ώστε να ανταποκριθούν σ' αυτούς.

Προφανώς η κουβέντα περιστρεφόταν και γύρω από την άμιλλα, που χτες ξεκίνησε και επίσημα ανάμεσα στις ΚΟ αλλά ανάμεσα και στα κομματικά μέλη, για το ποιος θα πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε όλοι μαζί να βγάλουμε ακόμα πιο ενισχυμένο το Κόμμα μας. Στις συγκεντρώσεις των ΤΟ ανακοινώθηκαν και οι πρωτοπόρες ΚΟΒ για το πρώτο «κλείσιμο», με πολλές από αυτές να «δείχνουν το δρόμο», αφού ξεπέρασαν ακόμα και το 30% του συνολικού τους στόχου. Οι Οργανώσεις αυτές δίνουν το παράδειγμα και στις υπόλοιπες, ώστε με πλατύ και επίμονο άνοιγμα να ανταποκριθούν όλες σε αυτήν τη μάχη.


Η μαχητικότητα και η αισιοδοξία τονώθηκε και από αναφορές στην Ιστορία του Κόμματος, με παραδείγματα που δείχνουν ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πάντα ενίσχυαν το ΚΚΕ, ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια, εκτιμώντας ότι οι κομμουνιστές παλεύουν με ανιδιοτέλεια και ανυποχώρητοι για το δίκιο του λαού. Στην έδρα της ΚΟ Αττικής, στην Ομόνοια, κάποιοι σύντροφοι υπενθυμίζουν με περηφάνια ότι η ΚΟΑ είχε ανταποκριθεί σε αυτήν τη μάχη ακόμα και μέσα στην πείνα της Κατοχής, το 1943, καλύπτοντας μάλιστα πάνω από το 50% του πανελλαδικού πλάνου του Κόμματος! Στο Μενίδι, στα γραφεία της ΤΟ, διαβάστηκε ένα χαρακτηριστικό άρθρο από το περιοδικό των πολιτικών κρατουμένων Ανάφης, του 1938, που έγραφε μεταξύ άλλων: «...Οι σύντροφοί μας έκοψαν το τσιγάρο, το πρωινό και το τσάι για 15-30 ή 38 μέρες, (...) Ετσι συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα περίπου τρεις χιλιάδες δραχμές (...) Ο έρανος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αξίζει να ενισχυθεί με όλα τα μέσα και με κάθε θυσία. Πρέπει να ενισχύσουμε με το υστέρημά μας την πρωτοπόρα δύναμη του λαού μας, που αγωνίζεται και για τη δική μας λευτεριά...».

Η καλή εκκίνηση σε αυτήν τη μάχη αφήνει παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Για να δοθεί επιτυχημένα και να βγάλει το Κόμμα μας ενισχυμένο με νέες δυνάμεις, ειδικά στα εργοστάσια και σε άλλους τόπους δουλειάς και κλάδους, με πολλούς εργάτες να έχουν στηρίξει και οικονομικά το ΚΚΕ.

  • Αναλυτικά στοιχεία για το ποσοστό κάλυψης του πανελλαδικού πλάνου και των ΚΟ θα δημοσιευτούν σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορυφώνεται η μάχη της άμιλλας(2022-01-29 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα όλα τα κομματικά γραφεία να γίνουν «μελίσσια»...(2020-01-17 00:00:00.0)
Στο 51,07% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου(2017-11-22 00:00:00.0)
Πατάμε στην εμπειρία και συνεχίζουμε πιο δυναμικά!(2004-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ