Κυριακή 15 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην απεργία και την προστασία της λαϊκής κατοικίας

Από την κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Από την κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Με δύο σημαντικές πρωτοβουλίες, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών και την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, κόντρα στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο δικαίωμα της απεργίας και στη λειτουργία των συνδικάτων, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, μαζί με Λαϊκές Επιτροπές και άλλους μαζικούς φορείς, κλιμακώνουν τη δράση τους, οργανώνουν την πάλη τους ακόμα πιο αποφασιστικά, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου.

Οπλο των εργατών είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία!

Με γοργούς ρυθμούς οργανώνεται η πάλη ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κουαρτέτου - κεφαλαίου να βάλουν στο «γύψο» τη συνδικαλιστική πάλη και να χτυπήσουν παραπέρα το απεργιακό δικαίωμα, φέρνοντας σχετικό νόμο στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης».

Την πρώτη δυναμική απάντηση έδωσαν την περασμένη Πέμπτη συνδικάτα της Αττικής με μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ύστερα από σχετικό κάλεσμα από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα, απαντώντας στα νέα αντεργατικά σχέδια που προωθούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου, έκαναν καθαρό ότι δεν θα επιτρέψουν τον αφοπλισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο το απεργιακό δικαίωμα. Ξεκαθάρισαν επίσης ότι στην περίπτωση που ένας τέτοιος νόμος έρθει στη Βουλή, θα απαντήσουν με γενική πανεργατική απεργία, για την οποία ήδη προετοιμάζονται.

«Πολιορκία» στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Πέμπτη, ενάντια στο νέο χτύπημα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων
«Πολιορκία» στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Πέμπτη, ενάντια στο νέο χτύπημα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων
Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ προχωρά στη διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 21/10, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Παράλληλα, το έναυσμα των κινητοποιήσεων της περασμένης βδομάδας δόθηκε την περασμένη Τετάρτη από την Αττική, όπου εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε αγωνιστικές παρεμβάσεις έξω από τα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Λαυρίου και Κορωπίου, δηλώνοντας την απόφασή τους να κάνουν πράξη το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!».

Η παρέμβαση αυτή αποδεικνύεται επίκαιρη και αναγκαία, καθώς, όπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, γίνονται «περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις τη μέρα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Πάνω από 500 πλειστηριασμοί τη βδομάδα, που αυξάνονται μέρα με τη μέρα, απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες (...) Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν», ενώ σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθώς και «η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα "κόκκινα" δάνεια σε εταιρείες - κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών».

Απέναντι σε αυτές τις αντιλαϊκές εξελίξεις, μαζί με τις κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία, η Γραμματεία Αττικής προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπής όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθύνεται για την παροχή συμβουλών και βοήθεια, κυρίως όμως για την οργάνωση του αγώνα. Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας με το ΠΑΜΕ είναι: 210.38.33.786, 697.40.10.107, 693.91.72.374, 694.74.45.479, 697.22.20.265. Αντίστοιχη Επιτροπή συγκρότησε και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (τηλέφωνα επικοινωνίας: 698.61.08.669, 697.72.57.211, 694.48.78.005), ενώ και η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα οι εργαζόμενοι να επικοινωνούν μαζί της στο τηλέφωνο 261.301.57.65.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ