Κυριακή 15 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ

Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλες πρωτοβουλίες σχεδιάζονται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα. Το πολύμορφο αυτό άνοιγμα στο επίκεντρό του έχει τη συζήτηση με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τις πολιτικές εξελίξεις, τις θέσεις του Κόμματος και την πολιτική του πρόταση. Βασικό υλικό, που θα φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες είναι το νέο 4σέλιδο φυλλάδιο του Κόμματος, που σήμερα παρουσιάζουμε. Με το φυλλάδιο και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, λοιπόν, κάνουμε ένα πλατύ άνοιγμα και καλούμε το λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, γιατί εδώ βρίσκονται η ελπίδα και η διέξοδος.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία για την εξουσία

Τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ, με το οποίο οι Κομματικές Οργανώσεις προχωράνε τις επόμενες μέρες σε πλατιά πολιτική εξόρμηση

Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σ' ένα άδικο σύστημα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λανσάρει το νέο της παραμύθι, αυτό «της δίκαιης ανάπτυξης». Δεν ξεχνάμε ότι αυτά τα 10 χρόνια της κρίσης γεννήθηκαν μετά από μια περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης. Την κρίση την πλήρωσαν οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι. Ο,τι έχασαν οι καπιταλιστές αρχικά, γρήγορα το αναπλήρωσαν και κέρδισαν πολλαπλάσια.

Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγμα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «μεταμνημονιακής εποχής» δεν μπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα είναι μπροστά μας.

Ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της «νέας εποχής» αποκαλύπτεται από:
  • Το γεγονός ότι ήδη έχουν προνομοθετηθεί μέτρα - όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου - για μετά το 2018.
  • Οτι ενόψει της γ' αξιολόγησης προωθούνται νέο τσεκούρι σε εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, χτύπημα ακόμη και του δικαιώματος στην απεργία.
  • Οτι ο προϋπολογισμός για το 2018, που προβλέπει ανάπτυξη 2,4%, την ίδια στιγμή φέρνει νέα φοροληστεία, νέες μεγάλες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες.
  • Οτι σπάνε κόκαλα η μερική απασχόληση, η ανασφάλιστη κι απλήρωτη εργασία, ότι μία θέση εργασίας μοιράζεται σε 2 - 3 εργαζόμενους, φτηνούς κι αναλώσιμους. Ετσι εμφανίζουν μειωμένη την ανεργία.

Η προσέλκυση επενδύσεων, το περίφημο Grinvest, θα γίνει σε συγκεκριμένους κλάδους και θα βασιστεί πάνω στην εργασιακή ζούγκλα, με φθηνή εργατική δύναμη, με μισθούς πείνας, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με συνεχή φοροαφαίμαξη του λαού για να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με καταστροφή του περιβάλλοντος. Το πρόσφατο ναυάγιο στον Πειραιά με τη ρύπανση του Σαρωνικού είναι ο «καθρέφτης» της ανάπτυξής τους.

Η ίδια πολιτική εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ (π.χ. Γαλλία), ανεξάρτητα αν έχουν μνημόνια, ανεξάρτητα από το ύψος του κρατικού χρέους και τους ρυθμούς ανάπτυξης. Γιατί και εκεί η ίδια τάξη έχει την εξουσία. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Παντού ισχύουν τα μέτρα επιτροπείας της ΕΕ, τα δημοσιονομικά σύμφωνα, οι αυτόματοι κόφτες κ.λπ. Παντού χτυπιούνται τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, δοκιμάζονται νέες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν επιστρέφουν στα προ κρίσης επίπεδα.

Κυβέρνηση και ΝΔ ανταγωνίζονται για το ποιος θα δώσει μεγαλύτερες εγγυήσεις στο κεφάλαιο

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καμαρώνει για τις δηλώσεις στήριξης και τους επαίνους που παίρνει από την ΕΕ, τον Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ, τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ολοι αυτοί της δίνουν πράσινο φως και πολιτικό χρόνο να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά. Απευθύνεται στο κεφάλαιο, διαφημίζοντας την κυβέρνησή του ως τον καλύτερο «ντίλερ» των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ, προσπαθεί να αναγνωριστεί ως το γνήσιο κόμμα που θα εγγυηθεί τις επενδύσεις και την «υγιή καπιταλιστική ανάπτυξη». Προσπαθεί να πείσει ότι έχει την αποφασιστικότητα και την τεχνογνωσία να φέρει σε πέρας πιο αποτελεσματικά τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και ο κυνισμός της ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι το καρότο και το μαστίγιο της αντιλαϊκής πολιτικής. Βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, να τον κατηγορεί η ΝΔ για «κρατισμό» ή και «σοσιαλισμό».

Καμιά εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα τα οποία, μέσα από την αναβάπτιση της κεντροαριστεράς, τα επιτελεία του συστήματος επιχειρούν να τα ξεπλύνουν για τη διαχρονική προσφορά τους στο σύστημα, για το τσάκισμα του λαού στο οποίο έβαλαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια.

Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν απογοητευμένοι, εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε όσους αντί να κοιτάξουν μπροστά, κοιτούν πίσω σε προηγούμενες επιλογές τους.

Κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί χειρότερο γίνεται το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν είναι λύση για το λαό η συνεχής εναλλαγή κομμάτων και κυβερνήσεων, που, όταν χρεοκοπεί ο ένας, ετοιμάζουν τον άλλον να τον αντικαταστήσει.

Η ελπίδα, η διέξοδος βρίσκονται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος
  • Για να προχωρήσει η εργατική - λαϊκή οργάνωση, πάλη, αλληλεγγύη: Για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Για κλαδικές και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις κατασχέσεις και τους φόρους. Για μέτρα προστασίας όλων των ανέργων. Για κατάργηση των μνημονιακών νόμων, ανάκτηση των απωλειών.
  • Για να δυναμώσουν η εργατική - λαϊκή ετοιμότητα και πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων. Πρέπει να σημάνει συναγερμός μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ, που έχει βασικό θέμα την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πιο ενεργό ρόλο σ' αυτές των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων θανάτου που βρίσκονται στη χώρα.
  • Για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που επιτίθεται σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους, πρόσφυγες, εργάτες - μετανάστες κι Ελληνες, που καταψηφίζει στη Βουλή ακόμη και το αυτονόητο: Οτι ο εργαζόμενος πρέπει να πληρώνεται τα δεδουλευμένα του. Αποδεικνύει ότι είναι τσιράκι των αφεντικών.
  • Για να δυναμώσει η Κοινωνική Συμμαχία, εκεί όπου μπορούν να συναντηθούν οι εργάτες με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, με τα παιδιά και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Μαζί να βαδίσουν στο δρόμο της σύγκρουσης για να βρεθούν πραγματικά όλοι αυτοί στην εξουσία. Να καταργήσουν οριστικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα, το μόνο εμπόδιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
  • Για να μπει εμπόδιο στον αντικομμουνισμό, ο οποίος δυναμώνει από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, για να συκοφαντήσουν τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, τη μεγάλη ιστορική σημασία της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που φέτος τιμάμε τα 100 χρόνια της.

Aς αναρωτηθεί ο καθένας και η καθεμιά. Γιατί συμβαίνει αυτό, αφού ο σοσιαλισμός είναι κάτι ξεπερασμένο, όπως μας λένε; Φοβούνται ότι οι λαοί μπορούν να ανατρέψουν τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό και να ξαναβρούν το δρόμο που βγάζει στο ξέφωτο, μακριά από το σύστημα της εκμετάλλευσης. Γι' αυτό ξαναγράφουν την Ιστορία στα μέτρα τους. Πυροβολούν το χτες για να θάψουν το αύριο...

Το ΚΚΕ σάς καλεί να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνει σε όλη την Ελλάδα. Να αναζητήσετε όλη την αλήθεια για το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, τις αιτίες της ανατροπής του.

Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό. Η εργατική - λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Γι' αυτήν τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ