Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Αποφάσεις το επόμενο διάστημα, αναγγέλλει ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτήν την κατάσταση να συνεχίζεται, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την Κορεατική Χερσόνησο, μιλώντας στο δίκτυο «Fox News» για την «ετοιμότητα» της Ουάσιγκτον να παρέμβει με όλα τα μέσα για την υπεράσπιση της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας» στην περιφέρεια της Ασίας και του Ειρηνικού.

Ο Τραμπ είπε ότι το πρόσφατο σχόλιό του περί «νηνεμίας πριν την καταιγίδα» (το έκανε την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων) είχε όντως σχέση με τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνησή του για την «αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας», προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα «θα ληφθούν αποφάσεις». Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός ηγέτης επισήμανε ότι η Κίνα έχει συμβάλει θετικά στη σημερινή κατάσταση, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «διέκοψαν τις τραπεζικές εργασίες στη Βόρεια Κορέα».

Στο μεταξύ, ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών, Ρι Γιονγκ Χο, ζήτησε από τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να (μας) επιτίθενται», καταδικάζοντας τις προκλήσεις της Ουάσιγκτον και τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά και τονίζοντας: «Με τις απειλητικές και ανόητες δηλώσεις του στον ΟΗΕ μπορούμε να πούμε ότι ο Τραμπ άναψε το φιτίλι του πολέμου εναντίον μας... Ο αγαπητός μας διοικητής Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη προειδοποιήσει έντονα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενεργούν με λογικό τρόπο και να σταματήσουν να μας επιτίθενται, αν δεν θέλουν να ταπεινωθούν μπροστά σε όλο τον κόσμο ευρισκόμενες κάτω από τα πυρά μας». Ο Ρι είπε ακόμα ότι «η κυβέρνηση της δημοκρατίας μας έχει ανακοινώσει επανειλημμένα ότι κάθε προσπάθεια να μας στραγγαλίσουν υπό το πρόσχημα της επιβολής μιας απόφασης που κάνει λόγο για κυρώσεις, θα ισοδυναμεί με επιθετική ενέργεια και πόλεμο».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org