Τρίτη 10 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνεχίζει τις απειλές η Τουρκία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Παράλληλα με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο οξύνονται και οι απειλές σε βάρος του κυπριακού λαού, καθώς η λύση του Κυπριακού παραμένει μοχλός προώθησης ευρύτερων αντιλαϊκών επιδιώξεων, σε μια κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή.

Ετσι, μετά τις δηλώσεις του «υπουργού Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δεσμοί με την Τουρκία έως ακόμα και την «παραχώρηση» των αρμοδιοτήτων για άμυνα και εξωτερική πολιτική στην Αγκυρα, τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ρετζέπ Ακντάγ, για να επιβεβαιώσει πως «στο τραπέζι» βρίσκονται όντως και προτάσεις περί προσάρτησης των Κατεχομένων. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερτουγρούλογλου, ο Ακντάγ είπε πως «έγινε μια δήλωση ότι "κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει"» και πως «η Τουρκία και η "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου" θα καθίσουν και στο πλαίσιο αυτής της ιδέας και άλλων παρόμοιων ιδεών θα πάρουν επιτέλους μια πολιτική απόφαση». Την ίδια στιγμή, ο Ακντάγ δεν παρέλειψε να τροφοδοτήσει και όλο το παζάρι, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση συμφωνίας για το Κυπριακό θα μπορεί και ο «ελληνοκυπριακός τομέας νότιας Κύπρου» να χρησιμοποιεί το νερό που φτάνει στο ψευδοκράτος από την Τουρκία (μέσω υποθαλάσσιου δικτύου που εγκαινιάστηκε, σηματοδοτώντας την ενεργότερη «παρουσία» της Αγκυρας στο νησί).

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μπροστά στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στις 28 Γενάρη 2018 στην Κύπρο, όλα τα κόμματα εντείνουν την καμπάνιά τους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές του μήνα, ο σημερινός Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης (που θα είναι πάλι υποψήφιος με τη στήριξη του ΔΗΣΥ), συγκεντρώνει 32%, ακολουθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος (εκτός από το κόμμα του το ΔΗΚΟ την υποψηφιότητά του στηρίζει και η ΕΔΕΚ) με 22% και τρίτος έρχεται ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, με 16%.

Να σημειωθεί ότι, πρόσφατα, εγκρίθηκε και η δημιουργία νέου κόμματος με τον τίτλο «Εγώ ο Πολίτης», με σημείο αναφοράς τους ρωσόφωνους της Κύπρου. Σε συνέντευξή τους, στελέχη του κόμματος προτάσσουν την ανάγκη να καταπολεμηθεί η διαφθορά, δηλώνουν ότι «είμαστε σε επαφές με πολλούς επιχειρηματίες» που «ενστερνίζονται τις ανησυχίες μας και επιθυμούν να συνεισφέρουν στην αλλαγή που επιθυμούμε να φέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ