Κυριακή 8 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Μεγάλες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις από την ΚΕ του ΚΚΕ

Κορύφωση αποτελεί η εκδήλωση στις 26 Νοέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, 1917 - 2017, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει σειρά μεγάλων πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πολλές ακόμα εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ήδη από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πλούσια εκδοτική δραστηριότητα, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών κ.ά.

Οι εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση.

Νωρίτερα, την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., θα εγκαινιαστεί, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, πρωτότυπη έκθεση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ταξίδι στην Ιστορία, με το βλέμμα στο μέλλον. Εκθεση γραμματοσήμων και ντοκουμέντων». Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 28 Οκτώβρη 2017 (διαβάστε περισσότερα στη σελ. 17 του σημερινού «Ριζοσπάστη»).

Επίσης, την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί, στο Μέγαρο Μουσικής, συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης διευθυντή ορχήστρας Αλέξανδρου Μυράτ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα τριών κορυφαίων Σοβιετικών συνθετών με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση: Του Αράμ Χατσατουριάν, του Σεργκέι Προκόφιεφ και του Ντμίτρι Σοστακόβιτς (βλέπε αναλυτικά στη σελίδα 20).

Διεθνιστική εκδήλωση


Τέλος, στο πλαίσιο του ίδιου προγραμματισμού της ΚΕ, την άλλη Κυριακή 15 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, θα πραγματοποιηθεί διεθνιστική εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ο καπιταλισμός είναι το χθες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης». Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά επαναστατικά τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ