Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Αποφασίζει για την πρόταση της FIBA

Μετά την κατάθεση και επίσημα, από τη FIBA, της πρότασης για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019 στις επίμαχες ημερομηνίες που συμπίπτουν με αγώνες της Euroleague, έρχεται πλέον η σειρά της δεύτερης να... ανοίξει τα χαρτιά της. Υπενθυμίζεται ότι η FIBA σε μια προσπάθεια να βρεθεί χρυσή τομή μετέφερε τους αγώνες των Εθνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι για το Νοέμβρη και το Φλεβάρη (1 βδομάδα κάθε μήνα) από Πέμπτη σε Παρασκευή (συν Σαββατοκύριακο) αντιπροτείνοντας προς την Euroleague να μεταφέρει και αυτή την αγωνιστική κίνηση (τις συγκεκριμένες βδομάδες) Τρίτη. Σύμφωνα με την πρόταση της FIBA, οι παίκτες των ομάδων που αγωνίζονται στη διοργάνωση θα προλάβουν να ενσωματωθούν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα αλλά θα γυρίσουν και εγκαίρως ξανά στις ομάδες τους.

Με αντικείμενο αυτήν την πρόταση, όπως γνωστοποιήθηκε, αναμένεται σήμερα να πραγματοποιηθεί συνάντηση, στη Βαρκελώνη, των 11 ομάδων που έχουν συμβόλαιο με την Euroleague με ερώτημα αν θα δεχθούν την πρόταση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα προκλήθηκε από την απόφαση της Λίγκας των ομάδων να μη διακόψει την αγωνιστική δραστηριότητα στη διοργάνωση τις μέρες των αγώνων των Εθνικών, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να στερηθούν τις υπηρεσίες βασικών στελεχών. Μάλιστα, για τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ η FIBA είχε συνάντηση, χτες, με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών σωματείων των παικτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ